The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Studio visit // Emese Bakó

Articol / 30 Ian 2017 / INSTITUTE.RO
  • Studio visit // Emese Bakó
  • Studio visit // Emese Bakó
  • Studio visit // Emese Bakó
  • Studio visit // Emese Bakó
  • Studio visit // Emese Bakó
  • Studio visit // Emese Bakó
1/6
Emese Bako participă la Standpoint, o expoziție cu creații a cinci designeri români, realizată de Institutul Cultural din Londra în colaborare cu The Institute și Romanian Design Week care face parte din programul oficial London Fashion Week și va avea loc la Somerset House London, în cadrul International Fashion Showcase. Aceasta va prezenta alături de Smaranda Almășan, Andreea Castrase, Sabina Pop şi Ancuța Sarca. 

Despre Emese


Emese Bakó a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj. A făcut stagii de practică la casa londoneza Giles, după care a lucrat la compania fast fahsion H&M din Stockholm. În 2014 și 2016 a fost nominalizată la categoria Best Young Designer la Elle Style Awards România.






Despre studio


Dintre toate locațiile la care am lucrat, cel mai semnificativ de până acum a fost camera mea din Cluj. O cameră mică cu pereții albi și puțină mobilă, făcând parte din căminele studentești ale Universității de Artă și Design. Îl consideram un mini atelier, cum făceau și restul studenților de acolo. Aici lucram la concept, aici îmi adunam inspirațiile. Pentru tipare și cusut, mă duceam la Fabrica de Pensule. Atelierul meu era mereu printre multe alte ateliere, printre multi alți oameni creativi.






Q&A


Ce vezi pe geamul studioului tău/locului unde lucrezi?
 
Clădiri comuniste, niște copaci, luminile străzii și, cel mai important: cerul.

Un lucru pe care am fi surprinși să îl găsim în atelierul tău/locul în care lucrezi

Luminițe de Crăciun de culoare alb-cald.

Muzica pe care o asculți când lucrezi

Poate fi orice de la 80s rock la 90s trance sau pop de la începutul anilor 2000. Sau noul album de la Childish Gambino. Depinde de starea mea. De multe ori însă e liniște.

Cum te inspira orașul în care trăiești și lucrezi? *care este acesta?

Chiar acum sunt în proces de a schimba orașul în care trăiesc și lucrez, dar pot spune că fiecare oraș în care am trăit până acum m-a inspirat într-un mod diferit. Dar cred că prefer orașele mari deocamdată. Te fac să simți că poți face orice daca esti acolo. Că faci parte din ceva.