The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CREATIVE CRIBS #3 / Brândușa Ungurașu

Interviu / 12 Iul 2017 /
  • CREATIVE CRIBS #3 / Brândușa Ungurașu
1/1
Brândușa Ungurașu este artist plastic. Încă din timpul “Universității Naționala de Arte” a început să lucreze la un concept -  de a revoluționa acest material nobil – porțelanul -  prin crearea de bijuterii realizate manual.

”Știam inițial cum se lucrează, cu ce anume se pictează, metodele de ardere a porțelanului, dar nu era de ajuns. Un atelier din București care se ocupa exact cu ceea ce eu voiam să realizez m-a contactat, am acceptat oferta lor de colaborare și acolo practic mi-am perfecționat tehnicile și metodele creării unei bijuterii din porțelan și nu numai - crearea de obiecte mai mari precum seturile de masă, obiectele de design interior și multe altele. Dar din păcate acest atelier nu crea porțelanul, el era comercializat din fabrici de specialitate. Am colaborat doi ani, în timpul facultății și după licență m-am apucat de cursuri de specializare în turnarea și modelarea porțelanului, așa cum îmi doream practic de la bun început” spune Brândușa



Astfel, din 2009 a început aventura ei pe cont propriu. Și-a achiziționat materia primă necesară și pentru că un cuptor ce poate ajunge la 1300 de grade, era prea scump, a găsit o variantă convenabilă - să ardă bijuteriile pictate la un alt atelier care avea acest tip de cuptor. După ce vânzările au început să crească, a reușit în cele din urmă să-și achiziționeze și mult doritul cuptor pentru porțelan.

”De atunci am început să pun și bazele necesare creării brandului Brândușa Ungurașu, un brand care s-a dezvoltat frumos, încet și organic, fără niciun fel de promovare forțată, totul pe un făgaș frumos și ascendent.

Atelierul de creație Brândușa Ungurasu și-a propus să readucă la viață porțelanul de odinioară prin crearea de bijuterii din porțelan. Bijuteriile pot fi realizate în toate felurile posibile și fiecare obiect din porțelan este pictat cu pigmenți de culoare specială, cu aur sau platina (lustere) de 12% totul în stare lichidă, cu sidef lichid, cupru sau alte metale prețioase ” mai spune Brândușa



Ce vezi pe geamul studioului tău?

Pe geamul studioului meu, metaforic vorbind, văd zâmbete și mulțumire pe fața tuturor clienților ce au pășit în atelierul meu sau care au venit la standurile de expunere a creațiilor făcute de mine, atât în Bucuresti cât și în marile orașe din România pe unde am călătorit.

Un lucru pe care am fi surprinși să îl găsim în atelierul tău.

Poate dezordinea J. Glumesc bineînteles; poate liniștea și culoarea, poate unicitatea și migala în lucrarea pe porțelan, poate felul în care sunt create matrițele și turnarea porțelanului în matrițe, modelarea lui.



Muzica pe care o asculți când lucrezi.

Depinde de fiecare zi, de starea mea din acea zi dar în mare parte clasică, dance, pop, rock uneori, balade. Ceva care sa îmi dea o stare de bine, asta e tot ce conteaza.

Cum te inspira orașul în care trăiești și lucrezi?


Orașul în care trăiesc și lucrez este București și din punct de vedere al inspirației, este unul foarte competitiv, motivațional; tot timpul trebuie să fiu la curent cu noutățile de zi cu zi, tot timpul mă face să fiu focusată pe client și dorințele lui, tot timpul mă îndeamnă să fiu cât mai profesionistă în tot ceea ce fac.