The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

De la joacă art & tech la Biblioteca de New Media Art Pentru Copii, cu RADAR Kids

Articol / 01 Iun 2020 / The Institute
  • De la joacă art & tech la Biblioteca de New Media Art Pentru Copii, cu RADAR Kids
  • De la joacă art & tech la Biblioteca de New Media Art Pentru Copii, cu RADAR Kids
  • De la joacă art & tech la Biblioteca de New Media Art Pentru Copii, cu RADAR Kids
1/3
RADAR Kids ne invită la joacă art & tech, iar acum și la biblioteca de new media art, prima de acest fel în spațiul online autohton.

Biblioteca de New Media Art Pentru Copii este un proiect lansat de RADAR Kids, cu sprijinul Lidl România, care-și propune să-i invite pe cei mici într-o aventură educativă, online, pe tărâmul desenelor care prind viață cu ajutorul tehnologiilor creative.

Pe măsură ce tehnologia evoluează, se creează noi oportunități și noi mijloace de exprimare artistică ce pot fi utilizate cu ușurință chiar și de cei mici. Biblioteca de New Media Art, care se va regăsi pe suprize.lidl.ro/RADARkids, oferă copiilor resurse, experiențe interactive și informații menite să le trezească interesul pentru tehnologie și creativitate și să-i familiarizeze cu universul industriilor creative.

Curatorii proiectului, profesioniștii care realizează și selectează conținutul bibliotecii sunt VÂNĂ, studio de animație înființat de Anca și Horia Manolache, doi publicitari veterani, Art Director și Copywriter, cu o experiență de mai bine de 14 ani de creație și Aural Eye, reprezentat de echipa de artiști Alina Anca și Daniel Bega, care își exprimă viziunea artistică prin video mapping, instalații interactive, artă generativă și producții video care folosesc tehnologii emergente. Pe parcursul lunii iunie, în fiecare miercuri, va fi încărcat pe site-ul suprize.lidl.ro/RADARkids un nou material în bibliotecă.

Aventura în lumea new media art începe cu un curs online, sub forma unui mini-studio de animație, realizat împreună cu copiii de la Școala Step by Step. În cadrul cursului copiii descoperă cum prinde viață o animație, pornind chiar de la desenele lor. Ei asistă și contribuie la întreg procesul, înțelegând nu doar tehnica animației și tehnologiile folosite, dar și organizarea, funcționarea și joburile disponibile într-un studio de animație.

Rezultatul aventurii lor în program va fi o animație de 40 de secunde realizată de ei înșiși, ce va fi prezentată în cadrul festivalului de new media art RADAR, sub forma unui show imersiv. În plus, materialele video dezvoltate în cadrul acestui curs gratuit pun bazeleprimei Biblioteci de New Media Art Pentru Copii.

Mai departe aventura continuă cu un concurs lansat către toți copiii!

Pentru șansa de a deveni co-autori ai show-lui imersiv prezentat în cadrul Radar, copiii trebuie să urmărească pas cu pas povestea animată ce prinde viață sub ochii lor pe platforma Bibliotecii de New Media Art Pentru Copii (surprize.lidl.ro/RADARikds), și să o continue cu ideile și desenele lor!

Juriul reprezentat de reprezentanți VÂNĂ, Aural Eye și RADAR va alege 5 câștigători care-și vor regăsi ideile în animația de 40 de secunde ce va putea fi experimentată în cadrul RADAR, secțiunea RADAR Kids.

Parte a unui proiect mai amplu, RADAR – Romanian Artists Developing Alternative Realities – RADAR Kids este un loc de joacă art & tech, desprins, parcă, din filmele științifico fantastice. Aici cei mici au ocazia să interacționeze cu tehnologii creative surprinzătoare și cu adevărat fascinante pentru ei, cum sunt realitatea virtuală sau augumentată, inteligența artificială sau video-mappingul, într-un spațiu imersiv și interactiv.