Inițiatorii proiectului Deltacraft lansează un nou portofoliu de produse joi, de la ora 18.00, la Mesteshukar ButiQ (Str. Edgar Quinet, nr 7). Acestea împletesc meșteșugurile, motivele și tradițiile din Delta Dunării cu designul de obiect contemporan și povești despre aventura din Deltă din 2017.
DeltaCraft 2.0 a adus împreună trei designeri români, Ana Botezatu, Magda Vieriu și Dragoș Motică, care, împreună cu trei meșteri din Deltă, Florica Arion, Florian Toma și Petre Crimschi au creat 6 produse utilitare și de design.
Produsele DeltaCraft 2.0 sunt:
Harnașamentul urban, un nou concept de accesoriu util pentru plimbări în parc sau în Deltă, realizat în întregime din piele naturală, fără cusături, accesorizat cu noduri specifice harnașamentelor de cai. Designul a fost realizat de Ana Botezatu, iar meșteșugar a fost Florin Toma, pielarul DeltaCraft din Agighiol.
Coșul din papură cu mânere din piele este inspirat de coșurile tradiționale găsite în Deltă, cărora designerul Ana Botezatu le-a adăugat un “twist” de împletitură de bici din piele, realizat de același Florin Toma. Coșul a fost împletit cu măiestrie de Florica Arion, din satul Luncavița.
Șalurile “Valuri la Letea” vorbesc despre motivele arhitecturale decorative găsite în Deltă, împletite cu peisajul natural și cu sentimentul de liniște și căldură care te învăluie pe malurile canalelor deltaice. Magda Vieriu a fost inspirată de toate acestea și a creat o serie de pattern-uri, preluând din lucrătura tradițională a covoarelor din lână, rezultând trei modele de șaluri.
Seria ÎnLete(a) Masă și Cuier, au fost realizate de Dragoș Motică și meșterul din Letea, Petre Crimschi. Acestea au fost inspirate de viața lentă și tihnită din satul Letea și de meșteșugul bătutului stufului pe acoperișuri, care le-au fermecat pe designer.
Geanta pielarului este un produs rezultat colaborativ între echipa proiectului și pielarul Florin Toma, care și-a exprimat dorința de a experimenta și cu alte tipuri de produse. A ieșit o geantă “țintită” pentru publicul urban, încăpătoare și rezistentă și care integrează din meșteșugul făuririi harnașamentelor de cai, îndeletnicirea tradițională a pielarului.
DeltaCraft este un concept ce-și propune să contribuie la conservarea patrimoniului cultural și a meșteșugurilor din Delta Dunării prin reinterpretarea acestora într-o manieră contemporană. Demersul a adunat până în prezent 10 meșteri și 7 designeri.