The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Design de produs // Expoziția centrală RDW 2018

News / 11 Mai 2018 / RDW team
  • Design de produs // Expoziția centrală RDW 2018Design de produs // Expoziția centrală RDW 2018
1/1
Expoziția Romanian Design Week va prezenta cele mai bune lucrări de design de obiect, design grafic, fashion, arhitectură și arhitectură de interior din ultimul an, semnate de peste 150 de designeri și entități sau organizații creative din România.
Designul de produs este probabil domeniul cu cea mai spectaculoasă evoluție în cei cinci ani de când există RDW.

Mihai Gurei este cel care ne consiliază pentru selecția obiectelor din expoziție încă din 2013, atunci când designul de obiect din România era încă la începuturi timide: “De când există RDW există un dialog public despre designul românesc. Meseria de designer a devenit recunoscută chiar și în mass media. De asemenea, piața locală a căpătat un apetit pentru produsul de mobilier “Made In Romania”. Au apărut și primii muguri ai unei industrii locale, cu mărci ce încep să exporte. Ușor, ușor se construiesc legături între branduri și fabrici sau ateliere specializate în diverse tehnologii. Mi-aș dori să reușim să articulăm progresiv un “touch” estetic românesc. Nu vorbesc neapărat de un stil ușor recognoscibil ci de o manieră de a aborda procesul de design (cum a reușit de pildă designul olandez)”.

Anul acesta veți putea admira în expoziție peste 50 de obiecte și proiecte, semnate de:
13x14 // ABRUPTARHITECTURA // Adrian Balcău // Agnes Lukacs // Atelier MASS // Atelier Mustață // Ceramic Sparrow // Ciprian Manda // Co Laboratory // Constantin Laurențiu / Kubik Furniture & Design // DADA Studio by Dan Andreșan // De Ceramica - Mădălina Teler // Eduard Locota // Kubo Investments // Lightplay // Madlab // Meșteshukar ButiQ [MBQ] // Batem fierul la conac! / PRODID // Prototip Studio // Pluto by Night // SPOONFOOL // Twins Studio // Ubikubi // Veronica GegeaExpoziția RDW este cea mai amplă galerie de proiecte și idei care se remarcă prin creativitate și care generează schimbare prin inovație. Ca în fiecare an, lucrările prezentate în cadrul expoziției sunt selectate de către echipa proiectului, alături de un board creativ, din care fac parte: Adrian Soare, arhitect partener CUMULUS, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, Creative Director și Owner Intro, Ovidiu Hrin, Synopsis, Ștefan Ghenciulescu, arhitect, publicist şi cercetător în domeniul arhitecturii şi urbanismului, redactor-şef al revistei Zeppelin, conferenţiar universitar în cadrul UAUIM. Selecția proiectelor s-a făcut dintr-un număr total de peste 400 de proiecte înscrise în urma call-ului organizat la începutul anului.

Arhitectura expoziției va fi semnată, la fel ca toate cele cinci ediții de până acum, de arh. Attila Kim.

Mai multe informații despre boardul creativ găsiți aici și aici.