The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

DESIGN DE PRODUS // EXPOZIŢIA CENTRALĂ RDW 2019

Articol / 11 Apr 2019 / The Institute
  • DESIGN DE PRODUS // EXPOZIŢIA CENTRALĂ RDW 2019RDW 2019
1/1
Ediţia a şaptea a Romanian Design Week va avea loc între 17 și 26 mai.

Festivalul, care a devenit din ce în ce mai complex de la o ediție la alta, susține și amplifică și în 2019 discursul industriilor creative locale, subliniind contribuția majoră pe care comunitățile creative o au la transformarea capitalei într-un oraș cu adevărat modern și european.

Romanian Design Week va include, ca și în anii precedenți, expoziția centrală care prezintă cele mai bune lucrări de design de produs, design grafic, fashion, arhitectură și arhitectură de interior din ultimul an, selectate dintr-un număr record de peste 500 de proiecte înscrise în urma call-ului organizat la începutul anului.

Secțiunea Design de Produs cuprinde o varietate de proiecte al căror design se adaptează nevoilor actuale. De la prima bicicletă din bambus laminat din lume, un semn de carte care adaptează lumina din mediul în care se află cititorul, un sistem modular potrivit pentru a construi un număr nelimitat de structuri uimitoare, la piese de mobilier sustenabile şi refolosite ori care reinterpretează motive tradiţionale sau instalaţii din ceramică la graniţa dintre imagine şi text, toate proiectele ce urmează a fi prezentate la Romanian Design Week suprind prin originalitate și caracterul inovator.



Artiştii şi studiourile selectate pentru secțiunea design de produs a expoziţiei centrale Romanian Design Week 2019 sunt: 
Agnes Lukacs // Alexandra Constantinescu // Temporary Forevers // Anca Dragu // Andrei Lazăr // Atelier VAST + Arh. Sebastian Cucu // ateliercetrei // BIANCOEBIANCA // Ceramic Sparrow // Ciprian Manda // Constantin Laurenţiu // Cosânzeana Nimurad Woodrepublic // DADA Studio by Dan Andresan // Dare to Rug // De ceramică - Mădălina Teler // DeltaCraft // DZNR Design Studio // Eliza Yokina //Georgiana Ghiț // Gramatschii Design Studio // GROUND DIGITALIA – Digital Ceramics Studio // i{n}stance // IUNGO STUDIO // Lână & Beton // makerHeads // Mihai Stamati // Milos Jovanovic // MORMI // Octavian Gugu // PANAMEA light bike // Peștele Fierăstrău // Prodid // Radu Abraham // Saru Design Studio // simplu.makershop // Stardust architects // Stardust architects*Atelier Tron*Studio mud // Ştefan Păvăluţă // Study/o // TiKA lab // UAU // Ubikubi // Veltra Bikes.

Expoziția centrală RDW este cea mai amplă galerie de proiecte și idei care se remarcă prin creativitate și care generează schimbare prin inovație. Lucrările prezentate în secțiunea de design de produs a RDW 2019 au fost selectate de un board creativ format din specialiști consacrați în domeniu, și anume: Mihai Gurei, Creative Director și Owner Intro; Mihnea Ghilduș, designer de produs, fondator platforma Dizainăr, Director Creativ DZNR Studio; Carolin Ivănescu, Head of Design pentru unul dintre cei mai mari producători de mobilă din România.

Mai multe informații despre boardul creativ găsiți aici.

Arhitectura expoziției centrale este semnată și anul acesta de Attila KIM Architects.

George, primul banking inteligent© din România, susține Romanian Design Week 2019 într-un nou tip de expunere, la intersecția dintre artă și tehnologie. Lansat în mijlocul comunității creative, George promovează colaborările inovatoare prin intermediul cărora publicul se poate bucura de design și artă contemporană în medii neconvenționale.