The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Design Flags | Romanian Design Week

Articol / 16 Apr 2020 / The Institute
  • Design Flags | Romanian Design Week
1/1
Alături de Qreator by IQOS lansăm o nouă categorie de evenimente în cadrul ediției de anul acesta a Romanian Design Week. Este vorba despre “Design Flags”, o serie de șapte expoziții prezentate în premieră în România, care documentează evoluția designului din perspective culturale internaționale, care vor fi găzduite de spațiul Qreator by IQOS în perioada 13-20 septembrie 2020.

În cadrul Design Flags veți putea să admirați postere stradale din Madrid, care explorează istoria orașului, afișe ale Asociației Designerilor Grafici Maghiari, dar și Expoziția Institutului de Design din cadrul Universității de Arte și Design din Budapesta (MOME). La acestea se adaugă instalația interactivă creată de Chloé Rutzerveld, food designer, Future Food Formula, care deschide o fereastră spre agricultura viitorului, expoziții de design de produs precum Made in CZ/Found in RO, care include obiecte fabricate în Cehoslovacia și atât de prezente în viața cotidiană românească înainte de Revoluție sau Portugal Normal, o colecție de obiecte care au potențialul de a contura o estetică specifică culturii portugheze și care au intrat deja în memoria colectivă portugheză. Lista este completată de Matters – Rethinking Materials, o expoziție care investighează modul în care utilizarea materialelor neconvenționale deschide o discuție despre sustenabilitate în design, expoziție dezvoltată de CHART și Designmuseum Danmark și curatoriată de Line Ulrika Christiansen și Pernille Stockmarr din partea Designmuseum Danmark.

Alături de cele 7 expoziții internaționale, pregătim și o serie de suprize împreună cu curatorii acestora. Revenim cu multe detalii în curand.

Seria de expoziții internaționale “Design Flags” poate fi vizitată în perioada 13-20 septembrie, între 10:00 și 20:00 și este susținută de Qreator by IQOS, care continuă misiunea de a fi #homeofcreativity, de a inspira și a influența modul în care vedem creativitatea.

“Design Flags” este un demers realizat alături de Ambasada Spaniei la București, Institutul Maghiar din București, Centrul Ceh, Designmuseum Danmark, CHART, Next Nature și KWY.studio.

Evenimentul va fi organizat ținând cont de distanțarea socială și de toate regulile si recomandările valabile la momentul respectiv.

Accesul pentru vizitarea expozițiilor este dedicat exclusiv persoanelor 18+.