The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

„Echoes of Presence” este instalația câstigătoare a concursului lansat de Romanian Design Week și IQOS

Articol / 18 Apr 2023 / Andra Mihai
  • „Echoes of Presence” este instalația câstigătoare a concursului lansat de Romanian Design Week și IQOS
1/1
Peste 13000 de pasionați ai designului au votat cele trei proiecte finaliste ale concursului RE-CONNECT, lansat de RDW și IQOS pentru ediția 2023 a festivalului, care va avea loc între 12 și 28 mai, în București. Sub tema “A celebration of togetherness”, creativii români au propus experiențe imersive care subliniază importanța apartenenței la comunitate, analizează felul în care ne conectăm unii cu alții, vorbesc despre dialog și ocazii de interacțiune cu ceilalți.

Instalația câștigăroare a fost stabilită prin vot public de către comunitate, în urma unui proces de selecție în două etape. În prima etapă, proiectele ȋnscrise ȋn concurs au fost evaluate și notate de un juriu format din: Adrian Damian – scenograf, Eliza Yokina - arhitect, Senior Partner Cumulus, Omid Ghannadi - designer, cofondator Inside Academy, Andrei Borțun – CEO The Institute, și Bogdan Jurge - Manager Brand Engagement IQOS, Philip Morris România.

Juriul a ales trei propuneri finaliste, care au trecut în a doua etapă de selecție, cea a votului public. Timp de două săptămâni, comunitatea a putut vota instalația preferată pe platforma partedinarte.ro și a desemnat propunerea câștigătoare.

Clasamentul final în urma votului public este:

- Proiectul „Echoes of Presence”, desemnat câștigător în urma votului public. Echipa proiectului primește un premiu în valoare de 5.000 de euro și un buget de producție pus la dispoziție de organizatori în valoare de 40.000 € pentru a realiza instalația în cadrul RDW2023;
 
- Proiectul „Alternative Togetherness”, clasat pe locul al II-lea, primește un premiu de 3.000 de euro;

- Proiectul „Togetherness”, locul III, primește un premiu de 2.000 de euro.

„Echoes of Presence”, instalația propusă de Alina Rizescu, Bogdan Ștefănescu și Denis Flueraru, va fi realizată și expusă în cadrul Romanian Design Week 2023. Coordonator tehnic și partener de producție și montaj va fi Florin Niculae - CEO Kaustik.

Echoes of presence
Potrivit autorilor proiectului, „Echoes of Presence” este o instalație imersivă în care prezența vizitatorilor influențează ambientul și experiența celorlalți. Aceștia parcurg un traseu prin 3 încăperi în care experiențele vizuale se combină cu cele sonore și cu cele senzoriale. Parcursul este o descoperire a celuilalt, din ce în ce mai profundă. A auzi, a simți și a cunoaște sunt temele celor 3 camere în care omul este surprins de un ambient în continua schimbare. Scenografia amintește de un context urban esențializat, percepția asupra spațiului este augmentată prin reflexii și tehnologie.

Echoes of presence
Între 12 și 28 mai, pasionații de design și experiențe imersive sunt invitați să viziteze instalația în spațiul central al ediției 2023 a Romanian Design Week. După încheierea festivalului, instalația va rămâne deschisă pentru vizitatori până la sfârșitul lunii iunie. 

Echoes of presence

IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua sa fumeze sau să folosească produse cu nicotină.