The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Edge Academy

Interviu / 06 Oct 2015 / INSTITUTE.RO
  • Edge Academy
  • Edge Academy
  • Edge Academy
1/3
Scopul Școlii Edge este de a dezvolta profesionişti în domeniile creative, pregătiţi să creeze atât proiecte de calitate cât şi o relaţie profesionistă cu clienţii şi angajatorii.
 
Aceasta promovează un tip de educaţie nonformală, în care învăţarea decurge din exerciţii practice, sub îndrumarea unor profesionişti în domeniu.

Am stat de vorbă cu Monica Rațiu de la Edge Academy, de la care am aflat mai multe despre aceasta.
 
Ce este Edge Academy și cum s-a născut acest proiect? Cine a inițiat această școală?
 
Școala a fost inițiată de trei oameni (un designer, un freelance community manager și un project developer) care își doreau să învețe lucruri de calitate în zona creativă și care au considerat că această nișă de educație nu e acoperită în Cluj.
 
Cum a decurs prima ediție a școlii și ce rezultate ați avut?
 
Până acum au fost trei ediții la care am reușit să aducem peste 100 de oameni interesați în a învăța de la profesioniști.
 
Cum ați ales speakerii și profesorii?
 
Condiția principală în alegerea unui speaker e experiența sa profesională și portofoliul sau încercăm să atragem persoane active în domeniul lor și sunt foarte bune în ceea ce fac. Dacă sunt carismatici, e și mai bine.
 
Ce vă doriți de la această școală pe viitor? Ce planuri aveți?
 
Ne dorim să creștem durata și frecvența cursurilor și numărul participanților, bineînțeles, în așa fel încât ea să devină o alternativă reală la cursurile acreditate și oferite de instituțiile de stat sau private.