The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expoziția "Wood&Wool" la Vienna Design Week

Articol / 02 Oct 2014 / Maria Neneciu
  • Expoziția "Wood&Wool" la Vienna Design WeekMaria Neneciu
  • Expoziția "Wood&Wool" la Vienna Design Week
  • Expoziția "Wood&Wool" la Vienna Design Week
  • Expoziția "Wood&Wool" la Vienna Design Week
  • Expoziția "Wood&Wool" la Vienna Design Week
1/5
Expoziția „Wood&Wool“ s-a deschis la Viena, în cadrul programului Vienna Design Week 2014, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate designului contemporan. 
Expoziția „Wood&Wool“ este o poveste despre materialele tradiționale în designul românesc contemporan, pornind de la interesul tinerilor designeri români pentru meșteșugurile tradiționale și de la alegerea deliberată a materialelor naturale pentru creațiile lor. Pentru a sublinia dialogul permanent între meșteșugurile tradiționale și designul contemporan, expoziția prezintă în paralel și obiecte tradiționale, din cadrul Muzeului Țăranului Român.
„Wood&Wool“ este un proiect Romanian Design Week, în colaboarer cu Institutul Cultural Român de la Viena, care și găzduiește expoziția în perioada 26 octombrie – 5 octombrie. Conceptul și designul acesteia sunt semnate de Attila Kim și Ioana Leca. 
 
Expoziția cuprinde lucrările a 25 de designeri români: Alina Constantin, Adina Marin, Alexandra Constantinescu, Ana Botezatu & Tina Nodes, Arhidot Design, Atelier Brut, Bogdan Ciocodeica & Diana Roșu, Carla Szabo, Doru Dumitrescu, Dragoș Motica, Eliza Yokina - SYAA, Form&Function, Grigore Mitrea, Klara Veer, Lidia Puică, LOCAL, Mădălina Teler, Mihai Stamati, Monotremu, Oana Coarfă–Cabinet, Prototip, Ruxandra Sacalis, Valentina Vidrașcu, Woodish și WOOLS & WOLF.
 
Expoziția „Wood&Wool“ a ajuns la cea de-a treia ediție, după cea găzduită de Institutul Cultural Român de la Stockholm în perioada 6 februarie – 8 martie 2014 și după ediția specială organizată cu ocazia Romanian Design Week 2014, care a avut loc la București, în perioada 16-25 mai.