The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expoziția Deltacraft ajunge la București@Galateca

News / 26 Noi 2015 / INSTITUTE.RO
  • Expoziția Deltacraft ajunge la București@Galateca
  • Expoziția Deltacraft ajunge la București@Galateca
  • Expoziția Deltacraft ajunge la București@Galateca
  • Expoziția Deltacraft ajunge la București@Galateca
  • Expoziția Deltacraft ajunge la București@Galateca
1/5
După ce a fost  prezentată în cadrul Vienna Design Week 2015, expoziția ”DELTACRAFT meșteșug + design contemporan” ajunge în România, unde va fi prezentată în premieră duminică, 29 noiembrie, ora 18:00, la Galeria Galateca din București.

Vernisajul colecției DELTACRAFT va avea loc în prezența curatorilor colecției Marlene Stanciu și Mihai Sibianu, a designerilor Ana Botezatu, Emese Pop și Ciprian Manda și a echipei de proiect. 
 
Colecția celor 13 obiecte de design romanesc progresiv, imbinat cu mestesuguri traditionale se traduce prin înțelepciunea, experiența, răbdarea și simțul estetic a 10 meșteșugari din Deltă: Toader Calciu (Isaccea), Paraschiva Gălățeanu (Jijila), Paraschiva Constantin (Vișina), Florica Arion (Luncavița), Jenica Nicolae (Mahmudia), Mircea Ghincu (Vișina), Florian Toma (Agighiol), Costel și Verginica Crimschi (Letea), Costel Moise (Greci), Gabi Iaba (Sulina), care au lucrat împreună cu cei trei designeri și sub atenta îndrumare a curatorilor colecției.
 
Expoziția va fi deschisă publicului larg în perioada 29 noiembrie - 4 decembrie.

 Un proiect semnat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, în parteneriat cu KraftMade și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion”, Tulcea.