The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expoziția FOUND.LOST.FOUND la EuroCultura 2016

News / 06 Oct 2016 / INSTITUTE.RO
  • Expoziția FOUND.LOST.FOUND la EuroCultura 2016
  • Expoziția FOUND.LOST.FOUND la EuroCultura 2016
  • Expoziția FOUND.LOST.FOUND la EuroCultura 2016
  • Expoziția FOUND.LOST.FOUND la EuroCultura 2016
  • Expoziția FOUND.LOST.FOUND la EuroCultura 2016
  • Expoziția FOUND.LOST.FOUND la EuroCultura 2016
1/6
Expoziția de bijuterie contemporană FOUND.LOST.FOUND va fi prezentată în cadrul festivalului de artă și cultură românească EuroCultura 2016, în perioada 9 – 12 octombrie în spațiul renumitului BOZAR – Palais de Beaux-Arts. Expoziția este organizată de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, în colaborare cu Institutul Cultural Român din Bruxelles și European Artists Management, sub egida Europarlamentarului Mircea Diaconu, cu sprijinul Simplu.Maker Shop și Atlassib.
 
Dedicată tezaurului dacic, expoziția prezintă colecțiile a cinci dintre cei mai proeminenți designeri români de bijuterie contemporană – David Sandu, Otilia Mihalcea, Ioana Ardelean, Andreia Popescu și Adelina Petcan, alături de proiecții multimedia semnate de Black Horse Mansion. 
 



 
FOUND.LOST.FOUND a fost prezentată în premieră în cadrul International Fashion Showcase – London Fashion Week 2016, în colaborare cu Institutul Cultural Roman din Londra, fiind ulterior itinerată în cadrul ICR București, Romanian Design Week 2016, precum și în expoziția “O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei – ediția a II-a” la Muzeul de Arta Cluj-Napoca și Muzeul Național de Istorie a României București, cu sprijinul AFCN.
 
Alături de designerii Assamblage, festivalul Eurocultura va aduce laolaltă următorii artiști români: sculptorul George PAVEL; violonistul Alexandru TOMESCU și pianista Claudia BARA; actorii Teatrului „Ion Creangă” București cu „SPAIMA ZMEILOR”, o producție minunată de music-hall pentru cei mici și cei mari (de la 6 la +80 de ani). De asemenea, vor avea în cadrul festivalului o serie de filme reprezentative ale cinematografiei românești și o întâlnire cu celebrii regizori Dan PIȚA, Șerban MARINESCU, Laurențiu DAMIAN, Andrei COHN; o întâlnire cu Peter HURLEY și prezentarea cărții sale „Drumul Crucii”; o producție teatrală excepțională a Teatrului „L.S. Bulandra” București, spectacolul „MARMURĂ” de Iosif Brodski, care are ca protagoniști doi monștri sacri ai teatrului românesc Victor REBENGIUC și Marian RÂLEA. Nu în ultimul rând, la Galeria MB-XL va avea loc o expoziție remarcabilă a pictorului Alexandru CÎNEAN, inspirată de producția „FAUST” de Goethe în regia lui Silviu PURCĂRETE și realizată la Teatrul „Radu Stanca” Sibiu.