The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Florin Cobuz și echipa Nod Design Lab susțin un workshop interactiv la Dubai Expo 2020

Articol / 09 Mar 2022 / Andra Mihai
  • Florin Cobuz și echipa Nod Design Lab susțin un workshop interactiv la Dubai Expo 2020
1/1
Florin Cobuz și echipa Nod Design Lab susțin un workshop interactiv inspirat din operele lui Brâncuși la Dubai Expo 2020 în pavilionul României

Florin Cobuz și echipa Nod Design Lab sunt prezenți în luna martie la Dubai Expo 2020 cu un workshop interactiv, în care participanți din peste 192 de țări vor avea ocazia să experimenteze tehnici de meșteșug și să participe la crearea unei instalații din 30.000 de bețe de fag, însumând o lungime de aproximativ 5000 de metri în total, inspirată din Muza Adormită a lui Brâncuși.

Cum pentru fiecare creativ, fie că este artist, designer, arhitect sau programator, muza/inspirația reprezintă o parte esențială a procesului de creație, Florin Cobuz a ales ca Muza Adormită a lui Brâncuși să fie cea care va da forma instalației.

Această instalație combină arta și designul, lucrul cu lemnul, programare și proiectare digitală pentru a crea o adevărată operă de artă colaborativă, în care se urmărește implicarea a peste 15.000 de vizitatori ai expoziției pentru finalizarea și desăvârșirea lucrării.
Vizitatorii standului vor fi invitați să participe la acest atelier prin generarea unui cod format dintr-o literă alfabetică și o cifră de la 1 la 26, prin care se arată locul și lungimea bățului de tăiat, să taie manual sau electric unul sau mai multe bețe de fag cu ajutorul uneltelor cu acumulator Bosch Professional, apoi să le lipească într-un fagure de 2.5x1.6m.

Pe lângă workshop-ul interactiv în care vizitatorii Pavilionului României vor co-crea Muza Adormită, va fi expusă o serie de design românesc, produse de Tika Lab (instalații modulară Tika), BeYou Chair și Nod Design Lab (chiuveta triangulată, lampa muntele, etc), fiecare dintre acestea fiind lucrate cu uneltele cu acumulator Bosch Professional.

Florin Cobuz este invitat la Dubai Expo 2020 ca reprezentat al României de către Ministerul Afacerilor Externe, ca parte a secțiunii Tradition Reloaded. În cadrul acestei secțiuni au mai participat artiști precum Simina Filat – designer, Daniel Rădulescu – sculptor în metal, membru Nod Makerspace, reprezentanții proiectului Mesteshuqar Butiq și creatoarele brandului românesc IE Clothing.

În cele patru luni de la deschiderea oficială, Pavilionul României la Expo 2020 Dubai a găzduit peste 700.000 de vizitatori internaționali, care au asistat la peste 500 de evenimente culturale.

Pentru ediția curentă, partenerii Nod Design Lab sunt Bosch Romania, divizia de unelte electrice profesonale. Atât workshopurile, cât și obiectele de meșteșug care se vor regăsi la stand sunt realizate cu unelte Bosch Professional. Puteți afla mai multe despre Bosch Professional pe site-ul lor, precum și pe pagina de Facebook.

Puteți să-i urmăriți pe Florin și echipa Nod Design Lab la Expo Dubai 2020 aici:
Instagram: @Noddesignlab
Web: expo.noddesignlab.ro