The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Gala UAD -Take I

Articol / 02 Iul 2015 / Maria Neneciu
  • Gala UAD -Take IBianca Negrea
  • Gala UAD -Take IAliz Simion
  • Gala UAD -Take IAlina Morar
  • Gala UAD -Take IAncuta Sarca
  • Gala UAD -Take IAndreea Castrase
  • Gala UAD -Take IAnisoara Leordan
1/6
Gala UAD Modă-Design a devenit un eveniment urmărit și aplaudat de toată presa de specialitate și de toată industria, asta și pentru că reușește să fie unul dintre cele mai optimiste evenimente de modă de la noi, demonstrând cu ușurință efervescența și creativitatea tinerilor absolvenți de la Cluj. Anul acesta, gala a avut loc la Sala Polivalentă din Cluj, într-un spațiu atipic, cu elemente industriale, care a reușit, cred eu, să evidențieze și mai bine colecțiile absolvenților, care s-au remarcat prin volumetrii, atenția la detalii, ideile conceptuale din spatele lor, dar și prin croiurile atipice, ce par să fi devenit o semnătură a "școlii de la Cluj".

Evenimentul în sine este o desfășurare de forțe impresionantă, cu un public de aproximativ 800 de persoane, o coloană sonoră atent studiată, zeci de studenți și sute de prieteni, profesori și colegi, repetiții, o mică armată de oameni care se ocupă de styling, machiaj și păr, gala specializării Modă-Design de la Cluj a devenit probabil un model de implicare a profesorilor din facultățile vocațioanale din România, dar și a comuntății locale și a presei de specialitate. 
 
Dacă la ediția precedentă, din 2014, UAD-ul a sărbătorit 20 de ani de Gală de modă la Cluj, în 2015, gala a marcat aniversarea a 40 de ani de la înființarea Specializării Modă-Design Vestimentar în cadrul UAD Cluj-Napoca.
 
Specializarea Modă-Design Vestimentar de la Cluj are 35 de absolvenți: 23 de absolvenți la ciclul Licență și 12 absolvenți la Master. Dintre aceștia, doar 26 de studenţi (16 absolvenți licență, 10 absolvenți master) selectați după criterii riguroase, şi-au prezentat colecțiile pe catwalk-ul de la Sala Polivalentă Cluj-Napoca, pe data de 27 iunie 2015. În plus, toți absolvenții specializării Modă-Design vestimentar au avut ocazia să își prezinte lucrările în cadrul unui proiect comun la Complexul expozițional Expo Transilvania (în cadrul expoziției absolvenților UAD).

O să revenim cât de curând și cu detalii legate de o parte dintre colecțiile care ne-au plăcut foarte tare la Cluj și mai multe informații despre tinerii desgineri din spatele acestora.