The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Povestea lumii Wondermooi, din colecția GLÖDANDE, IKEA

Articol / 09 Iun 2016 / INSTITUTE.RO
  • Povestea lumii Wondermooi, din colecția GLÖDANDE, IKEA
  • Povestea lumii Wondermooi, din colecția GLÖDANDE, IKEA
  • Povestea lumii Wondermooi, din colecția GLÖDANDE, IKEA
1/3
IKEA a prezentat trei colecții speciale în cadrul evenimentului "Cu ochii pe design", care a avut loc în timpul Romanian Design Week.
 
GLÖDANDE este o colecție limitată creată în colaborare cu designer-ul de modă Walter Van Beirendonck. Întreaga colecție e bazată pe o poveste a personajelor Wondermooi – cinci creaturi care locuiesc în nori și au personalități diferite care se reflectă în produsele GLÖDANDE.



Povestea lumii Wondermooi și a designer-ului Walter Van Beirendonck
Colecția în ediție limitată GLÖDANDE
 
Walter Van Beirendonck a fost membru al grupului Antwerp Six, un cunoscut grup format din șase designeri de modă care au absolvit Royal Academy of Fine Arts din Antwerp între 1980 – 1981. Ei au prezentat o viziune distinctă și radicală asupra modei în timpul anilor '80 și au transformat micul oraș belgian într-o destinație importantă pentru design. 

Lucrările lui Walter au fost descrise ca puternice și individualiste, dar familiare în același timp. Îi place ca întotdeauna să adauge amprente istorice și personale în toate creațiile lui. 
 
“Înainte de a crea o colecție, mă documentez şi mă gândesc ce lucruri aș putea să asociez. Când am început să lucrez pentru compania IKEA, m-am gândit să abordez proiectul ca pe o colecție de modă. M-am străduit să găsesc lucruri care să mă inspire, să inventez povești şi să mă gândesc la idei pe care să le pot metamorfoza apoi în diverse alte lucruri. Am vrut să spun o poveste”.
 
Așa a apărut povestea lumii Wondermooi – patru personaje magice cu personalități distincte care sunt vizibile prin toată colecția GLÖDANDE. 

Înclinația lui Van Beirendonck spre explorare, lumi fantastice şi culori aprinse se regăsește în toate articolele din colecţia GLÖDANDE, unde fiecare produs are propria personalitate.

Colecția cuprinde metraje, articole de papetărie, sacoșe, covoare, accesorii pentru masă şi perne, toate aparținând universului imaginar “Wondermooi”.