The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Harababura Vintage Fair revine în forță cu a 11-a ediție

Articol / 12 Mai 2023 / Andra Mihai
  • Harababura Vintage Fair revine în forță cu a 11-a ediție
1/1
Harababura Vintage Fair are loc în perioada 26 și 28 mai, între orele 12:00 și 20:00, la Palatul Ștefania din Timișoara (str. Piața Romanilor 1). O oportunitate minunată pentru designerii locali să își expună creațiile și să le aducă în atenția publicului larg. 

Harababura în colaborare cu Romanian Design Week, dezvoltă o serie de povești inspiraționale alături de artiști emergenți. Sâmbătă, 27 mai, de la ora 16:00, are loc o sesiune de discuții cu Sabina Pop, artistă prêt-a-porter, stabilită în prezent la Berlin.

Romanian Design Week este cel mai mare eveniment interdisciplinar din România, care promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația ca instrumente pentru creșterea culturală, socială și economică. 

Sabina Pop este un designer român, care îmbină arta contemporană cu moda, creând piese vestimentare unice și inovatoare. Ea experimentează cu diferite texturi, materiale, grafice și tricotaje pentru a da naștere unor piese vestimentare ușoare și lejere, pline de culori vibrante. Are o abordare inovatoare și jucăușă, care adăugă o notă de prospețime și creativitate oricărei garderobe.

Harababura Vintage Fair promovează designul românesc și oferă oportunitatea de a descoperi produse unice și autentice, care reflectă cultura și valorile locale. Pe lista de invitați se numără - Alina Grapa, Ame Ceramics, Asookka, Arc Studio, Boobie Love Shop, Ceramiceanu, Corina Marină, Cusut cu meșteșug, Dia's Bijoux, Flavours of Transylvania, Gala Mdvtm, Gruni, Kaolith, L’arlesienne, Magazen, Malur, Ocru, Onek, Roods, Sabine, Shoodies, Simo's Ceramics, Spinnin Time, Vinylcourt, The Secret Garden și Țoale.

În plus, evenimentul oferă o selecție de viniluri, atent alese de către colecționarii de discuri din oraș, fiind un loc de întâlnire și pentru pasionații de muzică. Intrarea este liberă.

Evenimentul este, cu siguranță, plin de surprize, atât pentru vizitatorii fideli cât și pentru cei care îl descoperă pentru prima dată. 

Pentru mai multe detalii despre program, vă rugăm să consultați paginile evenimentelor:

Harababura Artist Talk: Sabina Pop

Harababura Vintage Fair

Harababura Vinyl Fair

Harababura Afterparty


***

Harababura Vintage Fair face parte din Programul Cultural ”Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte