The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Idei de design pentru birouri blazate

Articol / 06 Oct 2016 / INSTITUTE.RO
  •  Idei de design pentru birouri blazate
1/1
ROD Cărturești a lansat un Call for products cu tema "Office Playground", pentru a scăpa birourile de plictiseală și pentru a le transforma în loc de joacă pentru idei de design. Neaoșe, simpatice și utile, pentru creativul de la parter sau adresate contabilului-șef, ROD Cărturești așteaptă propuneri de obiecte de design pentru un birou eliberat de hârtii.
 
Cea mai bună idee va fi transformată în realitate, iar produsul final va naşte fantezii în reţeaua de librării Cărtureşti. Juriul este format din echipele Romanian Design Week, Impact Hub Bucharest și Cărturești.
Detalii tehnice

Pe lângă schiţa clară de produs, alături de un scurt text despre ce ştie el să facă, de ce ar trebui să mai ţineţi cont:
- Se caută soluţii pentru producţia produsului final. Căutaţi ateliere, împrieteniţi-vă cu portari, mergeţi pe la fabrici. Produsul trebuie să ajungă în mâinile cititorului urmând un drum clar, eficient şi autohton.
- Documentaţi-vă şi experimentaţi. Nu se caută lucruri care au fost deja făcute de altcineva în alt colţ al lumii şi nici adaptări involuntare. Lucruri nu trebuie să funcţioneze doar pe hârtie, la nivel de schiță.
- Să arate bine, să fie dezirabil, dar şi accesibil, să nască fantezii, dar fantezii palpabile.
- Vrem să ne întrebăm „Cum de nu ne-am gândit la asta?”
Pe scurt, se caută o idee bună dusă până la capăt.
 
 
Regulament Call for Products Office Playground

- Toate propunerile trebuie trimise la adresa de e-mail rod@carturesti.net în perioada 4 Octombrie – 15 Noiembrie 2016
- Propunerea trebuie să fie însoțită de schițe clare  şi de un text explicativ şi detaliat al produsului, care să cuprindă atât o prezentare concisă, cât şi detaliile tehnice de producție.
- Produsul propus trebuie să fie realizabil şi verificat în acest sens.
- Produsul propus trebuie să fie comercializabil conform legii în vigoare.
- Propunerea trebuie să conțină soluții documentate şi punctuale de producție autohtonă.
- Creația trebuie să fie una originală şi să respecte tema proiectului – autorul îşi asumă autenticitatea şi documentarea ideilor. Autorul va declara pe proprie răspundere că designul propus este integral creaţia sa şi că prin editarea şi difuzarea acestuia nu sunt încălcate drepturile patrimoniale şi morale ale altor persoane, definite conform legii nr. 8/1996 cu privire la drepturile de autor şi drepturile conexe.
- Proiectul câştigător va fi decis de juriul format din echipele Romanian Design Week, Impact HUB şi ROD Cărtureşti.
- Proiectul câştigător va fi produs de către Cărtureşti şi comercializat în exclusivitate în rețeaua proprie de librării, autorul cesionând drepturile patrimoniale de autor pe termen nelimitat (în România sau străinătate)
- Autorul va beneficia de acreditarea corespunzătoare muncii sale şi de o cotă parte din vânzările produsului, stabilită ulterior de comun acord.
- Cărtureşti  îşi rezervă  dreptul de a modifica şi/sau completa Regulamentul, cu condiția înştiinţării prealabile a participanților cu privire la orice modificare a vreuneia din prevederile acestuia. Orice modificări/completări aduse prevederilor acestui Regulament vor fi comunicate către public prin publicarea pe pagina rod.carturesti.ro cu cel puțin 24 de ore înainte ca acestea să devină aplicabile.