The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

igloo lansează concursul de design urban și de obiect #AlegeAsumat

/ 18 Mai 2021 / Luiza Popescu
  • igloo lansează concursul de design urban și de obiect #AlegeAsumat
1/1
Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu banalul muc de țigară pe care îl aruncăm, într-o fracțiune de secundă, pe jos? Ceea ce poate părea un gest reflex mărunt și inofensiv capătă, prin multiplicare, proporții uriașe, cu consecințe vizibile în comunitățile în care trăim.

Când anual sute de kilograme de chiștoace invadează străzile orașelor, atunci alegerile fiecăruia dintre noi contează și pot deveni exemple – pe cât de simple, pe atât de eficiente și convingătoare – de bună purtare, de responsabilitate și responsabilizare, de grijă pentru viitor, pentru oraș, pentru noi înșine și pentru ceilalți.

După succesul inițiativei BAT România „Alege Asumat un Oraș Curat” ce s-a desfășurat în București, Iași și Constanța în 2019-2020 și prin care s-au colectat peste 1,7 tone de mucuri de țigări valorificate apoi energetic, cu zero impact asupra mediului, programul continuă în 2021 cu o competiție de design, ce va încuraja comportamentul responsabil și va susține comunitatea creativă locală, oferind soluții sustenabile pentru un oraș curat.

În contextul acestui amplu proiect de implicare socială și ecologică, igloo lansează către arhitecți, designeri și artiști invitația de a concepe designuri de scrumiere stradale alături de scrumiere individuale/portabile (pocket ashtrays). Cele două obiecte trebuie să reflecte ideea de responsabilitate individuală și colectivă și să fie gândite ca un ansamblu coerent din punct de vedere tematic/stilistic/funcțional etc. Între ele să existe, deci, un dialog, un fir de legătură.

Competiția se desfășoară în perioada 17 mai – 17 iunie 2021, însumează premii în valoare de 6000 de euro (3000 de euro premiul I; 2000 de euro premiul II; 1000 de euro premiul III) și se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani. Participarea este gratuită. Primii 100 de participanți care înscriu proiecte valide primesc automat cartea Orașul fericit. Transformându-ne viețile prin design urban, publicată de igloo media.

Juriul este alcătuit din:

  • Petru Lucaci, artist plastic, prof. univ. dr. Universitatea Naţională de Arte Bucureşti; președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, director al revistei ARTA
  • Arh. Daniel Claudius Pop, arhitect-șef al Municipiului Cluj-Napoca
  • Arh. Adrian Ciocăzanu, director executiv igloo media
  • Cele trei proiecte câștigătoare vor fi anunțate public în perioada 24-29 iunie 2021 pe igloo.ro și pe canalele social media ale igloo.

    Toate informațiile despre competiție, temă, coordonate tehnice și formularul de înscriere sunt disponibile AICI.

    Regulamentul complet poate fi accesat AICI.

    BAT România susține această competiție de design care reflectă strategia companiei de a construi un viitor mai bun pentru consumatori, angajați și societate. Colectarea selectivă a chiștoacelor și contribuția clară și valoroasă la economia circulară reprezintă o parte importantă a acestei strategii, care presupune reducerea plasticului utilizat, reducerea cantității de deșeuri și reciclare.

    Succes și inspirație tuturor!