The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Începe prima ediție Romanian Jewelry Week 1.0

Articol / 22 Sep 2020 / The Institute
  • Începe prima ediție Romanian Jewelry Week 1.0Romanian Jewelry Week
  • Începe prima ediție Romanian Jewelry Week 1.0Harta ROJW
  • Începe prima ediție Romanian Jewelry Week 1.0Maja Houtman - Netherlands @Rob Glastra
  • Începe prima ediție Romanian Jewelry Week 1.0Contemporia - @Alex Gâlmeanu
  • Începe prima ediție Romanian Jewelry Week 1.0Sabina Dragușanu - România_UK
  • Începe prima ediție Romanian Jewelry Week 1.0Seda Uslu - Turkey
1/6
Între 22 și 27 septembrie, Assamblage lansează prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK într-un format nou¬¬adaptat noilor condiții globale.Bijuteria de autor ca artă și expresie creativă ni se dezvăluie de-a lungul a 6 zile de expoziții, conferințe, lansări de carte, vernisaje și tururi ghidate care vor avea loc în spațiul Centrului Cultural al Municipiului București ARCUB- Hanul Gabroveni și în alte șase locații conexeprecum Assamblage, Galateca, Muzeul Național de Istorie a României, Place of Display, AlbAlb, Dizainăr făcând și ele parte din traseul oficial ROJW cu expoziții și activări dedicate.

ROMANIAN JEWELRY WEEK este o sinteză anuală a creatorilor români și internaționali de bijuterie contemporană, cu un număr record 150 de designeri expozanți din întreaga lume.Evenimentul va prezenta colecțiile a peste 70 designeri români și are ca invitați peste 80 creatori, colective și asociații de designeri din Portugalia, Italia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Elveția, Canada, Israel, China, Norvegia, SUA.Printre acestea, se numără Milano Jewelry Week, PIN – Asociația de Bijuterie Contemporană din Portugalia, Budapest Art Jewelry Night, școli de bijuterie contemporană renumite Krama (Atena) și multe alte surprize.

„Bijuteria de autor aduce mesaje foarte diverse, materiale prețioase și alternative, provocări în a depăși limita bijuteriei clasice. Sensuri noi, asocieri neașteptate de materiale converg în a creea perspective surprinzătoare.Vizitatorii vor primi o provocare în a repertoria ideile și preocupările unei comunități creative.” David Sandu curator și fondator Romanian Jewelry Week.

HARTA OFICIALĂ #ROJW
1. ARCUB - Hanul Gabroveni - Expoziția centrală.
Programul de vizitare este de la ora 11.00 la ora 19.00 în fiecare zi de eveniment. Accesul este gratuit și se face pe bază de rezervare online in prealabil pe site-ul romanianjewelryweek.com. Fluxurile de vizitare vor fi stabilite prin împărțirea programului de expoziție în intervale orare de 1 oră și jumătate și respectarea numărului maxim de 50 vizitatori/interval orar.

2. Assamblage Institutul de Artă și Design
Recent mutat într-un nou sediu pe Strada Dimitrie Racoviță nr 18, Assamblage va găzdui o serie de expoziții, conferințe și lansări dedicate Romanian Jewelry Week. Program:
22 septembrie 2020 - ora 19.00 - Vernisaj și deschidere oficială Romanian Jewelry Week
23 septembrie 2020 - ora 19.00 - program conferințe și lansări
24 septembrie 2020 - ora 19.00 - program conferințe și lansări
26 septembrie 2020 - ora 19.00 - ceremonie premiere și finisaj Romanian Jewelry Week

3. Muzeul Național de Istorie a României
Muzeul Național de Istorie a României organizează cu prilejul Romanian Jewelry Week o serie de tururi ghidate în expoziția permanentă Tezaurul Istoric și în expoziția temporară “Onoarea Națiunilor. Ordine și Decorații din patrimoniul MNIR”.Program special tururi ghidate ROJW: 25, 26, 27 Septembrie, ora 15.30. *înregistrare obligatorie prealabilă la romanianjewelryweek.com.

4. Galeria Galateca - Preview Romanian Jewelry Week @ Galeria Galateca - INSIDE/OUTSIDE 2.0
Între 25 august și 27 septembrie 2020 Galeria Galateca găzduiește în secțiunea de vitrine un preview al primei ediții ROMANIAN JEWELRY WEEK, ca parte din seria deproiecte Inside/Outside 2.0.Instalatie mix-media semnata de Andrei Argaetic.

5. AlbAlb - Romanian Jewelry Focus
AlbAlb este un magazin dedicat artei și designului românesc situat pe Strada Șerban Petrescu nr 1, ce promovează inclusiv o selecție atent curatoriată de creatori de bijuterie. Pentru a marca prima ediție a Romanian Jewelry Week, AlbAlb organizează Romanian Jewelry Focus, un eveniment ce pune reflectoarele pe câțiva dintre cei mai îndrăgiți creatori autohtoni de bijuterie.Program special ROJW:marți, 22 septembrie - miercuri, 23 septembrie 12.00 - 19.00; joi, 24 septembrie 10.00 - 20.00; vineri, 25 septembrie 12.00 - 19.00; sâmbătă, 26 septembrie - duminică, 27 septembrie 10.00 - 18.00.

6. Dizainăr - Vitrina de bijuterie
A venit momentul ca bijuteria contemporană să aibă o vitrină dedicată în cadrul showroom-ului Dizainăr. Inaugurarea oficială va avea loc în cadrul Romanian Jewelry Week. Program de vizitare - 23-26 septembrie, orele 12.00-19.00@ Dizainăr showroom, Str. Puțul cu Plopi nr.17, zona Cișmigiu

7. POD - Place of Display - Expoziția internațională de bijuterie “Oceans of Love”
Expoziția“Oceans of Love” are loc între 22 septembrie si 2 octombrie, 2020 în locația din București a galeriei Place of Display, aflată pe Strada Popa Nan la nr. 15. Expoziția prezintă bijuterie contemporană creată de autori români și străini, transmițând un mesaj despre pericolul pe care îl reprezintă poluarea masivă cu plastic a oceanelor.

Toate expozițiile se vor desfășura în condiții de siguranță, respectând normele de distanțare socială. Vizitatorii sunt rugați să poarte mască pe toată durata evenimentelor și să respecte regulile fiecărei locații.

Evenimentul este organizat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană cu sprijinul Primăriei Capitalei prin ARCUB. Co-finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național și sprijinit de Electrica Furnizare și Montblanc România. Design expoziție semnat de H3.
Parteneri culturali - ACJ - Asociația pentru Bijuterie Contemporana din Marea Britanie, PIN - Asociația Națională pentru Bijuterie Contemporana Portugalia, Institutul Camoes București, Artistar, Milano Jewelry Week, Krama Institute Atena.
Parteneri media - Radio Guerrilla, Igloo, Festivalier, designist.ro, feeder.ro, Iqads, Modernism.ro , Revista Atelierul, The Institute, Zeppelin, Zile și Nopți.

Programul complet al Romanian Jewelry Week și toate detaliile sunt disponibile pe site-ul https://www.romanianjewelryweek.com.

___________________________

Assamblage a fost fondatăîn Octombrie 2010 la inițiativa designerului David Sandu ca prima platformăeducațională din România dedicată designului de bijuterie, constituind o piatră de temelie pentru noua generație autohtonă de artiștiși designeri contemporani.La 10 ani de la înființare, Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană își schimbă sediul și devine Assamblage – Institutul de Artă și Design. Assamblage este în prezent principala și cea mai activă instituție din România dedicata bijuteriei de autor, desfasurand prin intermediul Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană aproximativ 25 proiecte și expoziții la nivel național și internațional între anii 2015-2019, care au implicat peste 50 designeri și artisti de bijuterie contemporană din întrega lume.