The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Începe Săptămâna designului la Sfântu Gheorghe

News / 21 Noi 2016 / INSTITUTE.RO
  • Începe Săptămâna designului la Sfântu Gheorghe
1/1
Săptămâna designului are loc la Sfântu Gheorghe în perioada 21–27 noiembrie și cuprinde numeroase expoziții, discuţii profesionale, workshop-uri şi, continuând tradiţia de anul trecut, parade de modă, un târg de design şi un program de divertisment muzical.
 
Expoziţia Transylvania Tranzit reuneşte designeri transilvăneni, expoziția Photo Ludens este semnată de studenţii secţiei de grafică de reclamă, din cadrul Universităţii Creştine Partium, iar expoziţiile cuprinzând lucrările realizate în cadrul Taberei de design de la Cernat, respectiv Tabăra NOICE organizată de atelierul de design CsomóPont din Târgu Secuiesc, prezintă lucrările unor studenţi de la design.
 
Vor fi prezentate publicului şi două expoziţii individuale: lucrările designerului Ianis Vasilatos – care proiectează mijloace de transport – se pot viziona în sala Centrului Artistic Transilvănean, iar expoziţia de design de jucării semnată de Patrick Morăraş va fi găzduită de Casa cu Arcade. Ca şi anul trecut, în cadrul programelor organizate în Spaţiul Expoziţional de Artă Contemporană MAGMA, rolul principal îi va aparţine graficii de carte.

În cadrul discuţiilor profesionale, workshop-urilor şi al prezentărilor va fi abordată şi dezvoltată tema din acest an a Săptămânii Designului: rolul jocului şi al comunicării în design. Pe parcursul atelierului de discuţii pe tema „Joc şi comunicare în design”, designeri tineri, dar deja consacaţi şi cu branduri cunoscute, vor împărtăşi experienţele lor pe această temă, iar în cadrul forumului profesional cu titlul „Există design transilvănean?” generaţia veche îşi va va exprima punctul de vedere cu privire la trecutul, prezentul şi viitorul designului transilvănean.

Programul de ateliere include: 3D workshop care va dura trei zile şi care va fi ţinut de către designerii Bagoly Levente şi Fekete Bálint, la Centrul Artistic Transilvănean, de asemenea, workshop-ul creatorului de aplicaţii Sztuchlak Gergő (Transylvania App) care va avea şi o prezentare specială, respectiv atelierul de legătorie de carte organizat în Spaţiul Expoziţional de Artă Contemporană MAGMA. Pentru ultimele două evenimente sunt aşteptaţi să participe, în primul rând, copiii.
 
Anul acesta şi parada modei este organizată în spiritul jocului şi al comunicării. Sunt invitați designeri şi ateliere de modă în lucrările cărora această temă este puternic reflectată: Jánosi Ágnes, KreaKids, Miklós Kata, Oláh Gyárfás, Simó Júlia şi Zsigmond Adél. Show-ul va include o paradă a bijuteriilor, respectiv o paradă a genţilor, în cadrul cărora vor putea fi vizionate accesoriile brandurilor ReKKo, Delicates şi Marikó. 
 
În cadrul târgului de design vor fi prezentate branduri locale de calitate şi de a le face disponibile publicului larg. La târgul ce va avea loc în clădirea Art Gallery, vor fi prezente brandurile: DELIKATES, BIRKASÁGOK, ERIKA CSOKI, FAHÉJ, GALFFIS CSOKOLÁDÉ, ILKAPILKA, IVACSON REBEKKA, MARIKO, ReKKo DESIGN, POMPO, SZÁSZ ZSUZSA BAGS, YUKKA, WILD TO WEAR. 
 
Programul detaliat al evenimentului este disponibil pe pagina de internet www.designweek.ro, respectiv pe pagina de Facebook a evenimentului.
 
Organizatorii Săptămânii Designului din Sfântu Gheorghe sunt Asociaţia Focus Rectus, Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Sfântu Gheorghe, Csagasa Visual Communication.