The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Infinite Two | Mircea Moroioanu x Assamblage

Articol / 23 Oct 2023 / Andra Mihai
  • Infinite Two | Mircea Moroioanu x Assamblage
1/1
În data de 02 noiembrie, de la ora 18:30 la Assamblage Jewelry Gallery, are loc vernisajul expoziției de desene semnate de Mircea Moroianu.

Colecția  „Infinite Two” a artistului Mircea Moroianu, este o continuare a conceptului ,,We Are Connected”, o inițiativă artistică anterioară a artistului. Cu această expoziție, Mircea Moroianu ne poartă într-o călătorie grafică ce urmărește un fir paralel al poveștii de dragoste, un viitor în care doi oameni, El și Ea, își trăiesc povestea de iubire cu intensitate, căutând nemurirea în frumusețea vieții de zi cu zi.

Lucrările din expoziție acoperă o gamă variată de teme, de la „compatibilitatea perfectă’” și „dragostea ca ocrotire” până la „jocuri de putere în cuplu” și  „diferențele care ne apropie”. Cu o abordare minimalistă și analitică, lucrările lui Mircea Moroianu aduc claritate în complexitatea situațiilor din viața de cuplu de zi cu zi. 

Vino să descoperi acest univers alb-negru, dar plin de umor și optimism, și să găsim adevăr și frumusețe în provocările cotidiene ale vieții în doi.

În aceeași seară, va fi găzduită și colecția impresionantă de bijuterii a brandului Contemporia. 

De asemenea, în cadrul galeriei, vă așteaptă o experiență artistică deosebită, unde puteți explora o selecție vastă de bijuterii semnate de artiști atât români, cât și internaționali: Andreia Gabriela Popescu, Monom, Vlad Coman, Maria Paltin, Madeleine, Madalina Spiridon, Horia Câlțea, Logvin, Kalita, Oliver de Gem, Cara, Tetiana Chorna, Eric C. Ardeleanu, Joana Design, Jennifer Wells, Leticia Domingues și colecția lui David Sandu, fondatorul și curatorul Assamblage. Fiecare artist aduce cu sine o viziune unică și o pasiune pentru creație, transformând metale prețioase și pietre prețioase în opere de artă portabile.

Atât desenele, cât și bijuteriile din expoziție sunt disponibile pentru achiziționare, așadar, dacă vă îndrăgostiți de vreun obiect de artă sau bijuterie, puteți să-l adăugați la colecția dumneavoastră sau să-l oferiți cadou.

***

Despre Galeria Assamblage:

Plecând de la premisa că bijuteria este o formă de artă și o necesitate, Galeria Assamblage reprezintă rezultatul unui proces îndelungat de stimulare, susținere și dezvoltare a domeniului bijuteriei contemporane. Situată în București, România, Galeria Assamblage este primul spațiu permanent dedicat bijuteriei contemporane, având ca scop construirea unui viitor pe baza acțiunilor prezente.