The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Inside/Outside 2.0 Galateca | O nouă serie de proiecte în cadrul proiectului curatorial din vitrinele galeriei

Articol / 27 Aug 2020 / The Institute
  •  Inside/Outside 2.0 Galateca | O nouă serie de proiecte în cadrul proiectului curatorial din vitrinele galeriei
  •  Inside/Outside 2.0 Galateca | O nouă serie de proiecte în cadrul proiectului curatorial din vitrinele galerieiRomanian Design Week
  •  Inside/Outside 2.0 Galateca | O nouă serie de proiecte în cadrul proiectului curatorial din vitrinele galerieiRJW-RDW
  •  Inside/Outside 2.0 Galateca | O nouă serie de proiecte în cadrul proiectului curatorial din vitrinele galerieiMircea Moroianu
  •  Inside/Outside 2.0 Galateca | O nouă serie de proiecte în cadrul proiectului curatorial din vitrinele galerieiRizi
1/5
Din 25 august, Galateca a lansat o nouă serie de 5 expoziții în vitrinele proiectului curatorial INSIDE/ OUTSIDE. Noi artiști și noi concepte vor anima vitrinele galeriei, intr-o luna dedicata designului. Parteneri de această dată sunt Centrul Cultural Expo Arte, Romanian Design Week, NeoArt România și Romanian Jewelery Design Week.

Între 25 august și 28 septembrie, Galateca aduce în fața publicului un artist atipic - Mircea Moroianu - cu o temă extrem de actuala, Social distancing, seria de 3 ilustrații suprarealiste cu peisaje antropizate excesiv Post-nature, parte din proiectul Bios creat de Rizi, o avanpremieră a expoziției ce începe pe 9 septembrie și manifestări integrate în Romanian Design Week, Radu Abraham - Plastic Figures și sneak peak pentru prima ediție a Romanian Jewelery Week, inițiată de Assamblage.

Inside/Outside, conceptul expozițional lansat din 19 iunie, propune 5 spații de artă complementare pentru 5 dintre vitrinele galeriei Galateca, o declinare a proiectului #contactless creat în contextul condițiilor actuale de distanțare socială, adaptat și gândit până la finalul acestui an. Fiecare concept este dezvoltat în colaborare cu diferiți parteneri, primii fiind Centrul Cultural Expo Arte, George, primul banking inteligent și Teatrelli.

Inside/Outside se desfășoară în două etape, prima în iunie-septembrie 2020 și a doua în octombrie-decembrie 2020, implicând peste 30 de artiști, o expoziție virtuală, filme de prezentare și vernisaje virtuale. În plus, a fost gândită și o zonă de interacțiune cu publicul, organizând o serie de conferințe on-line, tururi ghidate și în aer liber, ca parte din noul concept de vernisaj.

Astfel, până în septembrie, noul concept Inside/Outside, propune cinci secțiuni:

Instalație – Rizi - Post-nature - Bios

Dorința noastră de a controla, natura e de multe ori depășită doar de sindromul salvatorului pe care-l avem în relație cu ea. Post-nature este o serie de 3 ilustrații suprarealiste cu peisaje antropizate excesiv. Lucrările fac parte din proiectul BIOS - o expoziție - manifest despre Antropocen - epoca în care viața pe planetă e puternic influențată de existența umană. Expoziția prezintă 11 lucrări de artă digitală și interactivă ce explorează conceptual specia umană și efectele sale asupra mediului. BIOS va fi deschisă pentru public între 9 și 27 septembrie la Galeria Galateca.

Design - Preview ROMANIAN JEWELRY WEEK – Assamblage

Între 25 august și 27 septembrie 2020, Galeria Galateca găzduiește un preview al primei ediții ROMANIAN JEWELRY WEEK. Lansat cu ocazia aniversării a 10 ani de la fondarea Assamblage și co-finanțat de AFCN, ROJW își propune să fie cel mai amplu eveniment din Romania dedicat bijuteriei contemporane și un punct de reper pe harta evenimentelor internaționale de profil. Instalatie mix-media semnata de Andrei Argaetic.

Artist in focus – Mircea Moroianu – Social distancing 

Ne desparte un zid invizibil. Un gând, o idee, un inamic imaterial. Ne privim prin frica noastră ca prin ochiurile unui gard de oțel. Ne căutăm într-o îmbrățișare asimptotică ce se va îndeplini doar într-un viitor ipotetic. Lucrarea „Social Distancing” face parte din noua serie a artistului Mircea Moroianu, desene din lumea nouă. Mircea este artist vizual, scriitor și muzician. În prezent lucrează în publicitate pe postul de copywriter. Ca artist vizual a expus în galerii precum Galateca și Artfooly, la festivalul Romanian Design Week și în Grecia, în cadrul Art Atena.

Parteneri in focus – RDW in the city - Radu Abraham - Plastic Figures – un proiect The Institute și UniCredit Bank în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte.

RDW in the city reprezintă o serie de intervenții punctuale, în vitrinele și spațiile de utilitate publică din centrul orașului, printre care și intervenția pe care o urmăriți, semnată de designerul Radu Abraham. Lucrările sunt inspirate din elemente și principii arhitecturale moderniste, mergând și într-o zonă brutalistă, în primul rând prin formă, apoi prin tehnică și modul de realizare. Radu face parte din selecția RDW 2020, care va avea loc între 11 și 20 septembrie la Combinatul Fondului Plastic.

Proiect inițiat și organizat de galeria Galateca

Co-organizator: Asociația culturală Neo Art România

Parteneri: Centrul Cultural Expo Arte, Neo Art Romania, Romanian Design Week, Romanian Jewelery Week

Parteneri media: Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural

#insideoutside,#galateca,#contactlessartwall #galerievirtuala, #art #separatdarimpreuna #doaronline #artonline #expoarte #galatecagallery #neoart #neoartromania #niciozifaraarta #artaincarantina