The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Întâlniri neîntâmplătoare: Nina Cassian o întâlnește pe Yvonne Hasan

Articol / 12 Dec 2019 / The Institute
  • Întâlniri neîntâmplătoare: Nina Cassian o întâlnește pe Yvonne HasanNina meets Yvonne
  • Întâlniri neîntâmplătoare: Nina Cassian o întâlnește pe Yvonne HasanNina meets Yvonne
  • Întâlniri neîntâmplătoare: Nina Cassian o întâlnește pe Yvonne HasanNina meets Yvonne
  • Întâlniri neîntâmplătoare: Nina Cassian o întâlnește pe Yvonne HasanNina meets Yvonne
1/4
În toamna anului 1940, viitoarea poetă, compozitoare și traducătoare Nina Cassian o întâlnește pe băncile Liceului Evreiesc de Fete pe cea care va deveni artista, istoricul de artă și profesoara Yvonne Hasan. Urmează o prietenie care va dura mai bine de 7 decenii și va traversa 4 schimbări de regim politic în România.

Toate aceste lucruri le-am aflat anul acesta din documentarul „Distanța dintre mine și mine”, realizat de Mona Nicoară și Dana Bunescu, după o idee a Adei Solomon, și din expoziția retrospectivă vernisată la MNAC, curatoriată de Adrian Buga, cu lucrări din colecții particulare sau din colecția Ada și Alecu Solomon (nora și fiul artistei Yvonne Hasan).

Astfel, cele două prietene s-au „întâlnit” din nou anul acesta, de două ori: o dată în primăvară – filmul a fost lansat în luna martie în cinematografe iar expoziția a fost vernisata în aprilie. A doua reîntâlnire este în paginile volumului II al antologiei „Nesupusele” (Editura Univers), apărut în acest noiembrie.

Este anul Cassian – Hasan, iar aceste carnete de vise, de visuri, de jurnale și rețete, de notițe sau poezii sau pur și simplu de desene sunt menite să le aducă un omagiu.

Întâlnirile neîntâmplătoare sunt și întâlnirile noastre cu prietenii și toți cei pe care i-am cunoscut și am creat lucruri frumoase împreună.
Întâlnirile neîntâmplătoare sunt cele care ne îmbracă pentru toată viața.
_____________________________________________________________

Carnetele costă 48 de lei și pot fi achiziționate de pe Molecule-F și din showroom-ul Molecule-F din Strada Eremia Grigorescu nr. 4.

Coperta 3 a carnetului este imaginea afisului filmului documentar „Distanța dintre mine și mine”. 

#intalnirineintamplatoare #encountersnotebook #ninameetsyvonne #cassianmeetshasan