The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

IPP lansează concursul de idei pentru revitalizarea a trei situri industriale

Articol / 24 Feb 2017 / INSTITUTE.RO
  •  IPP lansează concursul de idei pentru revitalizarea a trei situri industriale
  •  IPP lansează concursul de idei pentru revitalizarea a trei situri industriale
  •  IPP lansează concursul de idei pentru revitalizarea a trei situri industriale
1/3
Institutul pentru Politici Publice (IPP), în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia, Municipiul Arad și Primăria Sector 3, organizează un concurs de idei pentru revitalizarea a trei obiective de patrimoniu comunitar urban: Palatul Principilor (Alba Iulia), Cetatea Aradului (Arad) și Hala Laminor (Sectorul 3), astăzi abandonate, dar cu potențial de revitalizare, spre darea lor în folosință comunităților urbane menționate, conform așteptărilor acestora. Primăriile menționate se află la începutul unui parcurs mai lung în vederea atingerii obiectivului final de revitalizare a spațiilor astăzi abandonate, o primă etapă fiind conturarea unei idei de dezvoltare centrale astfel încât contribuția voastră este esențială pentru debutul acestor demersuri. 



Concursul de idei va fi organizate ca ateliere cu spații de prezentare/discuții pe marginea proiectelor participante, prezentate sub formă de: proiecții video (inclusiv proiecții holografice), machete, mulaje etc., toate cu scopul de a oferi participanților posibilitatea prezentării ideilor de redare către comunitate a spațiului vizat. Dintre toate proiectele prezentate, 3 vor fi câștigătoare acestea fiind desemnate prin parcurgerea câtorva etape (explicate în Regulamentul care poate fi consultat aici), atât cu ajutorul specialiștilor, cât și prin exprimarea preferințelor de către cetățeni.



Înscrierile se fac prin completarea formularului online, până la data de 16 martie 2017, urmând ca jurizarea să se facă în doi pași. Primul va fi publicarea proiectelor pentru a fi cunoscute de orice persoană interesată și pentru a fi votate online, în perioada 17-24 martie 2017. Al doilea pas va fi punctarea criteriilor din Regulament de către un juriu format din reprezentanți ai Ministerului Culturii, ai autorităților locale, specialiști din domeniu, cetățeni activi și reprezentanți ai IPP. 

Participanții pot alege unul, două sau chiar toate cele trei situri urbane pentru revitalizare. În aceste cazuri, se va completa câte un formular pentru fiecare obiectiv ales.



Câștigătorii concursului vor merge în Elveția în a doua parte a lunii aprilie 2017, pentru a cunoaște experții în gentrificare și pentru a beneficia de feedback-ul lor pentru a îmbunătăți ideea, respectiv deschide oportunități de colaborare pentru viitor. Totodată, câștigătorii vor putea să își prezinte proiectele participând la Romanian Design Week 2017, ce va avea loc în luni mai.