The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Local Design Circle lansează Raportul Local de Design Grafic 2023

Articol / 31 Ian 2023 / Andra Mihai
  • Local Design Circle lansează Raportul Local de Design Grafic 2023
1/1
Local Design Circle lansează Raportul Local de Design Grafic 2023, instrument prin care asociația își propune să contureze o imagine informată asupra comunității de design grafic din România și să identifice tendințele, nevoile și posibilitățile prin care realitatea profesională a designerilor grafici poate fi îmbunătățită.Ultimii trei ani au adus transformări la nivelul societății care ne-au afectat pe toți, atât din perspectivă economică, cât și socială. De la modurile de lucru până la relația pe care o avem față de muncă, suntem într-un proces de rearticulare a priorităților. Din mijlocul acestor evenimente orice comunitate profesională are ocazia să producă contextul în care să adreseze aceste probleme curente, poate mai puțin discutate în spațiul local.

În acest context, sondarea realităților designului grafic românesc ar trebui să fie o prioritate, iar Raportul Local de Design Grafic este un demers care va explora dimensiunea, componența și nevoile unei profesii eterogene prin spirit, gândire și atitudine, miza fiind desprinderea de stereotipuri și percepții subiective legate de mediul de lucru. Acest transfer de sinceritate și înțelegere este destinat să contribuie la un dialog onest bazat pe conținut, orientat față de profesie, interesat de sensul și principiile împărtășite.

Întrebările vizează subiecte precum proiecte, abilități, neajunsuri sau remunerații, împărțite în patru teme: informații demografice, educație și nivel de pregătire, muncă și satisfacție, aspirații și interese. Întrebările se adresează celor care practică meseria de designer grafic, fie că o fac pe cont propriu, fie că sunt parte dintr-o agenție sau studio, fie că lucrează preponderent în mediul digital sau sunt dedicați designului editorial.

Local Design Circle invită toți practicanții din domeniul designului grafic din România să completeze chestionarul anonim aici.

Perioada de colectare a datelor pentru raport se desfășoară între 31 ianuarie și 28 martie 2023, iar rezultatele vor fi disponibile începând cu luna iunie a acestui an.

***

Despre Local Design Circle

Înființată în anul 2018 din dorința de a oferi o voce comună designerilor grafici români, asociația Local Design Circle promovează importanța designului grafic în viața cotidiană, facilitează accesul la educație și contribuie la modelarea unui mediu vizual mai sănătos. Aici sunt disponibile o serie de proiecte inițiate de LDC de-a lungul timpului.