The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Masteratul "Art of Game Design" Oferă Calificarea de Game Designer începând din acest an

Articol / 28 Aug 2024 / Andra Mihai
  • Masteratul "Art of Game Design" Oferă Calificarea de Game Designer începând din acest an
1/1
Universitatea Națională  de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale București are plăcerea de a anunța că, începând cu anul acesta, 2024, programul de masterat "Art of Game Design" va oferi absolvenților săi calificarea oficială de Game Designer (216614 din codul COR). Această inițiativă reprezintă un pas important în recunoașterea profesională a expertizei dobândite de studenți în cadrul acestui program.Masteratul "Art of Game Design" este dedicat formării de  profesioniști în domeniul jocurilor video și nu numai, printr-o curriculă actualizată și adaptată nevoilor pieței. Studenții au acces la cursuri specializate, laboratoare practice și proiecte colaborative care îi vor pregăti pentru provocările complexe ale designului și prototipării de jocuri.

Programul de master include:


  • Tehnici de design în jocuri: explorarea mecanicilor de joc și a gameplay-urilor, designului de nivel, dar și a narațiunii interactive, designului de personaje.
  • Proiecte practice: realizarea de prototipuri de jocuri și lucrul în echipă pentru dezvoltarea de proiecte complexe.
  • Workshop-uri și practică cu experți din industrie: colaborări cu profesioniști recunoscuți la nivel internațional pentru a oferi studenților o perspectivă reală asupra industriei (AMC, Gameloft, Amber, etc.).
     
  • Masterul a fost înființat în 2018, are opt locuri pentru studenti (trei finanțate de la buget, cinci cu taxă) și este cu predare în limba engleză. A fost nominalizat în 2023 ca unul dintre cele mai bune program de educație la Romanian Game Awards.

    Înscrierile pentru admiterea de anul acesta încă sunt deschise până pe 6 septembrie! Examenul de admitere are loc pe 19 septembrie.


    Pentru mai multe informații despre programul de master "Art of Game Design" și despre oportunitățile de înscriere, puteți vizita site-ul oficial al universității, dar și paginile de social media - instagram sau la adresa de e-mail la artofgamedesign@unatc.ro.