The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Neo Studio. A Programme for Bright Young Students and Trainees

Articol / 09 Mai 2016 / RDW team
  • Neo Studio. A Programme for Bright Young Students and Trainees
  • Neo Studio. A Programme for Bright Young Students and Trainees
1/2
NeoGalateca continuă colaborarea cu Universitatea Națională de Arte, departamentul de Modă și Textile, cu o dublă expoziție: InPSYme, coordonată de prof. Univ. Ioana Sanda Avram (Secția Modă) și Decantări, organizată de prof. Univ. Dr. Dorina Horătău (Secția Textile). Cele două expoziții fac parte din programul Neo Studio. A Programme for Bright Young Students and Trainees, inițiat de galeria Galateca.

InPSYme este numele unei colecții de modă, dar se extinde la nivelul evenimentului și descrie o arie culturală, prin intermediul unor instrumente care sunt legate de stilul de viață și simbioză între tineri creativi și lumea în care trăiesc.

Decantări prezintă o serie de momente succesive cronologic, proprii actului pedagogic transpus în practică, un discurs expozițional prezentat ca modalitate de rafinare a unei viziuni, în care fiecare segment descrie, de fapt, un pas, o înțelegere mai intimă a actului estetic, văzut ca traseu de la corpul brut inspirațional la obiectul artistic finit.



20 - 28 mai
Strada C.A. Rosetti, nr. 2-4 

Program de vizitare:

marți - vineri: 12:00 - 20:00
sâmbătă: 11:00 - 19:00

GALATECA este e o galerie de artă contemporană și design, un proiect inovator ce alătură artiști, designeri, arhitecți, curatori și oameni de comunicare. Deși încă tânără în peisajul spațiilor culturale, Galateca a reușit să se plaseze pe harta națională și internațională prin proiecte absolut inedite. Mai mult, s-a dorit un nou concept de gallery shop. Astfel, la începutul anului 2013 a fost lansat NeoGalateca, spațiu ce completează zona expozițională și care a devenit în scurt timp o referință pentru publicul român și străin pasionat de cadouri de artă și design, obiecte inspirate din expozițiile Galateca sau alte expoziții internaționale relevante.