The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Noile descoperiri ale design-ului românesc sunt în Cluj-Napoca

Articol / 04 Iul 2019 / The Institute
  • Noile descoperiri ale design-ului românesc sunt în Cluj-NapocaGALA UAD CLUJ-NAPOCA
  • Noile descoperiri ale design-ului românesc sunt în Cluj-NapocaColectie Perwoll - Bogdan Boruz
  • Noile descoperiri ale design-ului românesc sunt în Cluj-NapocaPremiul Perwoll - Adriana Cerghizan
  • Noile descoperiri ale design-ului românesc sunt în Cluj-NapocaPremiul Perwoll - Tudor Halatiu
  • Noile descoperiri ale design-ului românesc sunt în Cluj-NapocaPremiul Syoss - Cea Mai Inovatoare Colectie - Alina Damsa
  • Noile descoperiri ale design-ului românesc sunt în Cluj-NapocaPremiul Syoss - Creativitate vizuala - Paul Padurariu
1/6
Cinci designeri în devenire, studenți ai Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, au câștigat prin viziunea și creativitatea lor premiile oferite de Perwoll și Syoss la Gala UAD.

Evenimentul de modă de la Cluj-Napoca, ajuns la cea de-a 25-a ediție, a adunat reprezentanții de seamă ai design-ului românesc pe 29 iunie, când absolvenții secției de Modă și Design Vestimentar și-au prezentat lucrările de licență și master într-o gală prezidată de Andreea Esca.

Printre conceptele prezentate în cele 25 de colecții s-au regăsit în repetate rânduri tema feminismului activ și cea a reinterpretării trecutului prin diverse metode contemporane de hibriduri.

Premiul Syoss pentru Cea Mai Inovatoare Colecție i-a fost acordat Alinei Damșa pentru lucrarea sa de licență intitulată „Duality”. Colecția sa a investigat dualitatea personajelor Virginiei Woolf în moda contemporană. Alina a folosit suprafețe hi-tech, intervenții manuale și suprapuneri, jocuri volumetrice și soluții inedite pentru hibridizarea formelor.

Paul Pădurariu a câștigat premiul Syoss pentru Creativitate Vizuală pentru ținuta sa din colecția „Monochrome Black & White”. Studentul în anul II a reușit să transpună cu succes stilul modern și impunător, încrezător în sine și experimentalist, inspirat de caracteristicile brandului Syoss.

Bogdan Boruz a fost câștigătorul concursului de design Perwoll, semnând întreaga colecție din acest an. Sub tema #RethinkFashion, provocarea lui a fost să creeze o colecție prin care să reinterpreteze stiluri vestimentare din trecut, pe care să le aducă în contemporaneitate și prin ajutorul pieselor intens colorate. Prin acest concept, Perwoll pune accent pe importanța îngrijirii potrivite a hainelor astfel încât durata lor de viață să se prelungească. Consumatorii sunt încurajați să regândească modul în care au grijă de haine și să fie conștienți de impactul pe care deciziile lor îl au asupra industriei modei și planetei.

Alte două premii Perwoll au mers la Tudor Halațiu, pentru lucrarea de licență “Lux Lumen”, și Adriana Cerghizan, pentru lucrarea sa de master “Atomic Cocktail”.
Tudor s-a inspirat din estetica renascentistă, plină de dramatism, elementul primordial al conceptului fiind lumina. Detalii inedite de pliseuri, volume, aure, o estetică opulentă impusă de jocurile volumetrice au fost definitorii pentru colecția sa.

Colecția Adrianei s-a născut din dorința de a investiga piesele vestimentare tradiționale japoneze, vestimentația europeană a secolului al XVI-lea și cea occidentală specifică anilor ‘40 și ’50, cu intenția de a traduce moda acestor perioade într-un context contemporan prin hibridizare.
_______________________________________________________________

Perwoll este partenerul Galei Universității de Artă și Design încă din 2010. De asemenea, premiul Syoss pentru cea mai inovatoare colecție a fost acordat în acest an pentru a șasea oară consecutiv în cadrul Galei UAD pentru susținerea talentelor creative ale tinerilor designeri români aflați la început de drum.