The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Nordic Design Corner @RDW2015

News / 07 Mai 2015 / INSTITUTE.RO
  • Nordic Design Corner @RDW2015
1/1
Suedia, Danemarca și Finlanda semnează un proiect comun sub numele Nordic Corner, care va include două expoziții și o zonă special amenajată, ce va recrea atmosfera unei case nordice autentice.
 
Nordic Corner va fi găzduit de Romanian Design Week, alături de expoziția centrală, la Hanul Gabroveni, str. Lipscani nr. 84-90.
 
Tendințe emergente în designul scandinav
Petra Lilja pentru Ambasada Suediei și a Finlandei la București
18-24 mai//program 10:00-22:00// Conferință: 17 mai, de la 19:00
Expoziția evidențiază, prin selecția obiectelor prezentate, principalele tendințele regăsite în designul contemporan scandinav: designeri care produc la scară mică, folosind producție artizanală, designeri conceptuali și designeri care reușesc să integreze în creațiile lor un discurs social important, la limita discursului artistic. Selecția realizată de curatorul Petra Lilja favorizează designerii independenți. Aceasta va fi prezentă la București pentru a povesti mai multe despre procesul curatorial din spatele acestei expoziții.  
 
Glimpt de România
Glimpt
18-24 mai//program 10:00-22:00
Expoziția se conturează în jurul celor mai noi produse realizate de duo-ul suedez Glimpt, împreună cu meșteșugari rromi din Transilvania, în cadrul unui proiect Mesteshukar ButiQ România. Studioul suedez de design Glimpt lucrează cu meșteșugari din toată lumea, alături de care dezvoltă noi produse de design contemporan, care reușesc să recontextualizeze metodele tradiționale, artizanale și să evidențieze valoarea acestora.
 
“Nordic Feel”
18-24 mai//program 10:00-22:00
“Nordic Feel” își propune să recreeze atmosfera unei case nordice autentice: funcțională, minimalistă și inspirațională. Damenarca și Finlanda au o cultură a designului extrem de bogată și au ales pentru acest colț din cadrul expoziției centrale de la Romanian Design Week, branduri locale care reușesc să sublinieze apetitul pe care țările nordice îl împărtășesc pentru design.