The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Olanda, ţară invitată @Romanian Design Week

News / 07 Mai 2015 / INSTITUTE.RO
  • Olanda, ţară invitată @Romanian Design WeekBo van Veen www.studioveen.com
1/1
Olanda este prima ţară invitată la Romanian Design Week, cu sprijinul Ambasadei Olandei la Bucureşti.
Intenţia prezenței olandeze în cadrul RDW este aceea de a promova designul olandez, de a împărtăşi cunoştinţe şi experienţe, creând cadrul perfect pentru eventuale colaborări între designerii olandezi şi companiile și designerii români. 
 
Programul promovează designul olandez prin expoziţii, workshopuri şi întâlniri, iniţiate de designeri şi companii olandeze, ce vor avea loc atât la Hanul Gabroveni, alături de expoziția centrală RDW, cât şi în alte spaţii din Bucureşti și vor alcătui Traseul designului olandez.

 
"Designul olandez câștigă din ce în ce mai multă recunoaștere și popularitate în întreaga lume, așadar ne bucurăm de oportunitatea de a prezenta creativitatea olandeză în cadrul Romanian Design Week. Cred că mulți vor fi suprinși de modul nostru de gândire excentric și inovator și de felul în care aplicăm tehnologia modernă. Sunt sigur că participarea noastră în cadrul acestei ediții va reprezenta baza unei viitoare colaborări, a unei co-creații și a unui schimb de informații și idei neconvenționale“, declară Matthijs van Bonzel, ambasadorul Olandei.
 
Programul ediției 2015 promovează designul olandez prin expoziţii, workshop-uri şi întâlniri, iniţiate de designeri şi companii olandeze, ce vor avea loc atât la Hanul Gabroveni, alături de Expoziția centrală RDW, cât şi în alte spaţii din Bucureşti și vor alcătui Traseul designului olandez: ″Dutch Design Awards Exhibition″, "Architectura Textilelor", de Freyke Hartemink și Aura Luz Melis, Studioul temporar Design Thinkers de DesignThinkersGroup la Hanul Gabroveni, ″Povestea lânii″ de noetsj la The Institute Café, ″Neverending Story by Sorin Bechira″ la Grand Cafe Van Gogh și Meniu Special Romanian Design Week la The Artist Restaurant.