The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

PENTRU IUBITORII DE DESIGN incepe cea mai entuziasta perioada a anului in RO!

Articol / 14 Mai 2024 / Andra Mihai
  • PENTRU IUBITORII DE DESIGN incepe cea mai entuziasta perioada a anului in RO!
1/1
Instalatia de arta OBLONG este o experienta unica, fiindcă te invita sa co-creezi aspectul piesei multifunctionale textile, castigatoare a unui premiul internațional de design. Touch it, wear it, design your environment. Refoloseste designul pentru a susține planeta. Piesa textila poate fi integrată în piese de mobilier, sau de iluminat, sustenabile si curatoriate de Anca Miron de la Heartwood și Retros. În cadrul RDW Design GO! vei interactiona cu mostre și schițe ale obiectelor ce urmează să fie create de Anca Miron pentru OBLONG. 

OBLONG este găzduit de galeria de arta IS THIS ART? + coffee bar-ul POPA TATU 68 .
Spatiul are un design unic in Bucuresti, sub semnatura BAAB.ro

Programul expoziției: 

25 mai 18:00-21:00 // 26-29 mai 14:00-21:00 // 30 mai 14:00-21:00 
25 mai - opening @ Popa Tatu 68 @ 18:00 - 21:00 / music & bar available
30 mai - public talk @ Popa Tatu 68 @18:00  / moderată de Alina Gavrila Bortun / vor discuta pe tema intersecției dintre artă = design = functionalitate = sustenabilitate: Ioana Voloacă {ESHTE}, Sergiu Chihaia {UNARTE, Galeria15Design}, Alina Moise + Iustin Băisan {Project Para}, Raul Bratu {mestesug}.
30 mai - closing @ Popa Tatu 68 @ 19:00 - 21:00 / music & drinks available

***

OBLONG / Concept / Misiune

OBLONG este un brand de design inovator de la Anca Miron, care se învecinează atât cu funcționalitatea, cât și cu arta. Instalația interactivă invită co-creatori să definească fiecare forma obiectului. Designul textil minimalist poate fi purtat ca obiect vestimentar in variate moduri și poate fi integrat în designul interior. CUM?

OBLONG este o instalație de artă imersivă, dar constă și în design de obiecte și design vestimentar. Prin simplitatea modelului, piesa textilă devine atât de multifuncțională încât poate fi purtată unisex, și în diverse scopuri. Experiența instalației creează un context revigorant pentru oricine dorește să renunțe la tiparele mentale care ne spun cum să ne îmbrăcăm și să locuim în spațiile noastre.

OBLONG este un nou brand de design care reînvie un design vestimentar premiat și îl integrează în 4 obiecte de mobilier. Multifuncțional, eco, unisex, multidisciplinar, hiperfuncțional. De la design interior la design de modă. OBLONG interacționează cu piese de mobilier atemporale și inovatoare.

Partea cool este că, deși jucăuș, designul este elegant până la capăt. Anca Miron, cu experiența sa cinematografică și cu un accent exersat pe calitatea luminii din spațiile cu care interacționăm, drapează textilul într-un mod dramatic pe piese de iluminat și mobilier, creând o atmosferă capricioasă și stilată, făcând interacțiunea cu inovația ușoară.

***

OBLONG / Designer

ANCA MIRON este o artistă multidisciplinară. La vârsta de 20 de ani, a deținut propria ei marcă de modă și a câștigat un premiu internațional pentru design. Piesa de design premiat este inclusă în conceptul noului ei brand de design OBLONG.

Revista FORBES i-a dedicat o coperta si a numit-o Otaku Belle, una dintre cele mai inovatoare creative din România datorită originalității și afilierii sale la designul japonez și nordic.

Ca designer de obiecte și interioare, Anca are peste 15 experiență ca designer de producție cinematografica {scenografie} / designer de expoziții / designer de interior / artistă.

Experiența ei vastă în cinematografie ca designer o ajută să înțeleagă nevoile complexe și să imagineze universuri vizuale fascinante.

A găzduit expoziții de artă solo și de grup în România și Belgard.

Accentul Ancăi Miron este acum să crească OBLONG într-un brand de mobilier și design textil care este funcțional, durabil, atemporal și de înaltă calitate, creând un dialog cultural în jurul limitelor dintre funcționalitate și artă, durabilitate și estetică.

***

OBLONG / Sustenabilitate / Inovație / măiestrie / documentare / platformă online

A. Piesa textilă va fi realizată în colaborare cu KRAFT Made @Marlene Stanciu, una dintre puținele asociații de meșteșug din România

b. Piesele de mobilier vor fi realizate manual în colaborare cu Raul Bratu, fierar și sculptor local, în mare parte din metale reciclate

c. Inovația prinde contur cu designul minimalist și multifuncțional al Ancăi Miron, deja premiat internațional. Piesa textilă face acum pași suplimentari în designul interior, îmbinând moda cu designul obiectelor.

d. Filmul documentar va fi o parte importantă a procesului. Proiectul derulat în perioada 24 mai - 15 octombrie va avea ca rezultat un film documentar care va fi inclus pe platforma online OBLONG https://superoblong.com/, și în comunicarea dezvoltată cu ajutorul partenerilor media.

e. Platforma online OBLONG va conține cele 4 obiecte de design interior și piesa textilă multifuncțională, precum și aspecte relevante ale proiectului.