The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expoziția “Play&Rewind” la Timișoara

News / 12 Oct 2015 / INSTITUTE.RO
  • Expoziția “Play&Rewind” la Timișoara
  • Expoziția “Play&Rewind” la Timișoara
  • Expoziția “Play&Rewind” la Timișoara
  • Expoziția “Play&Rewind” la Timișoara
1/4
Expoziția "Play&Rewind- Amintiri, jocuri şi poveşti în designul românesc” va avea loc la Timișoara, între 16 și 18 octombrie. Aceasta va fi găzduită de Ambasada, un spațiu-nucleu al industriilor creative din Timișoara, și va putea fi vizitată zilnic între orele 10:00 și 22:00. Vernisajul va fi pe 16 octombrie, începând cu orele 19:00.

UniCredit Bank continuă tradiția de a susține designul românesc autentic și este alături de Romanian Design Week, cea mai importantă platformă cu și despre design românesc, pentru al treilea an la rând.  Pe lângă implicarea de care dă dovadă în fiecare an în cadrul Romanian Design Week, în 2014, UniCredit Bank a dus expoziția Young Designers, ce reunea unele dintre cele mai bune lucrări de diplomă ale studenților de la facultățile de profil din toată țara, în fața publicului din Cluj, Iași și Timișoara. Aceasta cuprindea peste 90 de lucrări, atât lucrări de arhitectură, urbanism, dar și proiecte de design de produs sau fashion.

Capsula Play & Rewind a fost prima dată expusă cu ocazia Stockholm Design Week 2015, la Institutul Cultural Român din Stockholm. În mai 2015, expoziția a fost prezentată și la Romanian Design Week, la Hanul Gabroveni, în București.

Designerii și studiourile care au răspuns provocării de a reinventa joaca, jocurile și jucăriile copilăriei sunt:  Abbit & Bear, acbc, Adrian Balcău, Alexandra Gavrilă, Alina Constantin, Anca Fetcu for Intro, Care?Cutare, Cohn & Jansen, Diana Giurea & Doru Dumitrescu, Doricica Handmade, Eliza Yokina, Kihi Kiha, Local, Klara Veer, Mădălina Teler, Mihai Stamati, Minitremu, Oana Coarfă, Paul Dersidan, Prototip Studio, Stereo Socks, Supersomething (Outside The Block), Ştefan Constantinescu, The Awesome Project, Veronica Neacșu, WOOLS & WOLF.

Expoziția cuprinde și o zona de cărți de povești ilustrate de designeri români:  Ágnes Keszeg, Anuţa Vârsta, Arina Stoenescu, Alexandru Ciubotariu, Cristiana Radu, Maria Surducan, Mădălina Andronic, Veronica Neacşu.

Romanian Design Week este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.