The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Pop-Up Store Series @Institute, the Café

Video / 04 Noi 2014 / Ioana Pîrvu
  • Pop-Up Store Series @Institute, the Café
1/1
2014 a fost un an important pentru industriile creative din România și un an foarte plin pentru platforma The Institute, care a inițiat noi proiecte și care a încercat să indexeze și să promoveze oamenii, initiațivele și business-urile creative românești. Evenimentele inițiate de noi au strâns, în 2014, un public de peste 20.000 de pasionați și de consumatori de arte vizuale și design, dar si profesioniști și apropiati ai industriei de comunicare, martketing și online. Printre proiectele relizate sub The Mark People, o inițiativă marca The Institute și suținută de Grolsch, se numară o serie de Pop Up Store-uri, care au loc periodic la Institute, the cafe și care reunesc proiecte locale ce merită susținute și încurajate.

De-a lungul anului, am organizat 6 târguri pop-up în cafenea și unul în deplasare, la Cluj. Fiecare ediție în parte ne-a confirmat că proiectele locale, fie că vorbim despre inițiative individuale, de proiecte de dimensiuni medii, de magazine șic din colțul străzii, de pasiuni transformate în afaceri de familie sau pur și simplu de preocupări și pasiuni hrănite după orele de birou, sunt o sursă de inspirație și de optimism. Ele dovedesc că inovația și creativitate generează plus-valoare, că aceastea se pot transforma în principalele ingrediente ale unui mic business de succes și că industriile creative de la noi se dezvoltă rapid și generează povești frumoase ce merită date mai departe.  
 
În urma acestor proiecte am realizat 13 materiale video, o arhivă vizuală valoroasă ce prezintă inițiatori și dezvoltatori de mici business-uri creative. Urmăriți-i mai jos, unde povestesc câte un pic despre activitatea și despre profilul micilor afaceri pe care le-au dezvoltat.
 
Primul târg sub umbrela The Mark People a fost în martie, când am umplut cafeneaua de narcise și de zambile și i-am inivitat în vizită pe prietenii All Hollow Shop // Bumbag // Cărturești // Vika Tonu // Atelierele Pegas // Fabrik.

Pop-up Store #1 by The Mark People @Institute, the Café

În aprilie ne-am mobilizat din nou și am adunat în cafenea obiecte cu poveste, ilustrații colorate, viniluri și cărți de la Cai verzi pe pereți // Compulsive Drawer // Librăria Engleza Anthony Frost // Clubul Ilustratorilor // Depamplezir // Misbits Record Shop.
 
Pop-up Store #2 by The Mark People @Institute, the Café

Ne-am pregătit de vară temeinic și în iunie ne-am bucurat de o prezență masiva la Pop-Up Store #3 ☼ Summer Edition ☼ cu Cooku Bau // Librăria Jumătatea Plină // Anca Știrbacu și RO Select // Cabinet // În fața blocului // Țaca Paca by Cohn & Jansen JWT // Gelato d'Amore // Adelina Ivan.
 
Pop-up Store #3 by The Mark People @Institute, the Café

A urmat apoi o ediție specială de sfârșit de sezon, cu oferte speciale, surpize gastronomice și invitați de onoare, printre care Boarder's Shop // Hello There Vintage SHOP // Institute, the giftshop // Bagel Brunch // Dume de mestecat // Livada mea // Small Issues.
 
Pop up Store #4 by The Mark People @Institute, the Café
 
La sfârșitul lunii septembrie am plecat în excursie la Cluj și am organizat un PoP-Up cu cei mai simpatici designeri, care ne-au povestit, în cuvinte și în imagini, despre activitatea lor: absolvenții de fashion de la UAD // Cărturești Cluj // DeScris Pen Shop// Comics Club Cluj // Mint Bistro. Am pregătit un filmuleț de making of, ca să vedeți cum am transformat spațiul de la Fabrica de Pensule.
 
Institute,The Clujing making of

În noimebrie am făcut prima ediție de toamnă din Bucureșt și prima care i-a adus pe strada noastră pe cei de la Burger Van și burgerii lor delicioși. La Pop-Up au participat: Dulciuri de la Maya // Paul Popa // Lia Bira // Tuxedo Confessions & Bipolar Clothing // Moon by Dana Rogoz // Fabrix // Atinge Organic //  Lana x Britnic.

Pop-up Store #6 by The Mark People
 
Ediția specială de iarnă a durat două zile, ca să fie suficient timp de cumpărat cadouri cool pentru toată lumea. Bradul nostru a fost împodobit frumos cu obiecte lucrate manual de cei de la Clubul Ilustratorilor. Printre cei care au spus prezent la această ediție dublă au fost prietenii 1981 // zwei // Dulciuri de la Maya // Form Function // Cup&Candle // The Herbalist // Laborazon Maker Space // RIZI // Oval // Burger Van // Laguna.

Video cu și despre ei, în curând!