The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Prezențe românești la Vienna Design Week

News / 24 Sep 2015 / INSTITUTE.RO
  • Prezențe românești la Vienna Design Week
  • Prezențe românești la Vienna Design Week
  • Prezențe românești la Vienna Design Week
1/3
Între 25 septembrie și 4 octombrie „Vienna Design Week“ va transforma capitala Austriei într-un spațiu pentru design. Considerat a fi cel mai mare festival de design din Austria, evenimentul a atras la ediția precedentă peste 34.200 de vizitatori. Țara invitată în acest an este Franța.

Festivalul cuprinde și două participări românești. Astfel Institutul Cultural Român din Viena va prezenta expoziția „PLUG TO NATURE // DELTACRAFT“. Conceptul „PLUG TO NATURE“ este ancorat în tradiția meșteșugarilor din Delta Dunării și inspirat din povestea de succes a lui Ivan Patzaichin. Tot o expresie a tradițiilor din Delta Dunării, traduse într-un limbaj contemporan, este și colecția de obiect „DELTACRAFT design + meșteșug“. Zece meșteșugari talentați din Deltă au lucrat cot al cot cu designerii Ana Botezatu, Emese Pop, Ciprian Manda și curatorii Marlene Stanciu și Mihai Sibianu. Rezultatul acestei colaborări sunt ansambluri conceptuale și utilitare armonios și meticulos construite. Vernisajul expoziței va avea loc pe data de 27 septembrie.
 
A doua participare românească este cea a „Meșteshukar ButiQ“, care va fi prezent în cadrul „Vienna Design Week“ cu un „Roma Design Pop-up Store“ chiar la sediul central al festivalului, la „Brotfabrik Wien“. „Meșteshukar ButiQ“ este brandul umbrelă pentru afacerile sociale dezvoltate în comunitățile de meșteșugari romi din țara noastră. Alături de Nadja Zerunian și Peter Weisz – un duo creativ de designeri austrieci – argintari, rudari, căldărari, pielari, împletitori și croitori au reușit să aducă o abordare nouă asupra integrării meșteșugului rom în peisajul designului contemporan. Aceste produse tradiționale, însă reinterpretate, pot fi achiziționate și în cadrul „Vienna Design Week“.
 
Pe lângă expoziții, discuții, workshopuri sau prezentări „Vienna Design Week” oferă și patru tururi prin diferite zone ale Vienei, în care accentul se pune pe design și pe ceea ce are orașul de oferit în acest domeniu. Chiar sediul central al festivalului – Brotfabrik Wien – are o poveste interesantă. Pe vremuri clădirea adăpostea cea mai mare fabrică de pâine din Europa. Clădirea, considerată a fi o bijuterie a arhitecturii industriale, a fost revitalizată și transformată într-un centru al artei contemporane, care din 2009 găzduiește numeroase instituții, ateliere și galerii cunoscute.