The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

RADAR lansează ediția națională a proiectului de video-mapping #CONTEAZĂ

Articol / 22 Mai 2020 / The Institute
  • RADAR lansează ediția națională a proiectului de video-mapping #CONTEAZĂ
1/1
RADAR împreună cu UniCredit Bank lansează pe 28 mai, de Ziua Eroilor, a doua ediție a proiectului #contează, o ediție dedicată onorării și celebrării eforturilor eroilor din zilele noastre.

RADAR continuă să sprijine scena artistică romanească prin crearea de oportunități, dar și a unui context favorabil de manifestare artistică adaptat prezentului. Dupa ediția de debut implementată în București, proiectul va lua amploare la nivel național.

20 de artiști din 10 orașe, București, Brașov, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Târgu-Mureș, Pitești, Oradea și Giurgiu vor proiecta din casele lor pe fațadele clădirilor din vecinătate animații în care vor integra mesajele publicului dedicate celor din prima linie. Adistu, Andrei Cozlac, Aural Eye, Cuscrew, Dani and Serban de la Noetic, Nagy Dániel-Endre, Dromp Alex, Hybrid Lab, Foton², Gasparik Marton, MNB, Noiseloop Studio, Paketa12, Psihodrom, Pach, TriFoi Audiovisual, RAZ, Redulian și VRmedia.rosunt cei care vor semna proiecțiile.

Jurnalul vizual colaborativ care va avea loc pe 28 mai va putea fi revăzut și la cea de-a doua ediție a festivalului RADAR, în această toamnă, integrat în scena de video-mapping susținută de UniCredit Bank Bank, printre celelalte categorii ale festivalului: Realitate Virtuală, Realitate Augumentată, Inteligență Artificială, Instalații Interactive, Sound Design, Game Art, Robotică și Education&Playground.

Prima ediție a proiectului, STĂM ACASĂ #contează, a avut loc în noaptea de Paște și a fost un apel la responsabilitate și conștientizare, îndemnând oamenii să stea acasă. Animațiile celor 10 artiști din București au putut fi urmăritede la fereastră, dar și online, de peste 170.00 de spectatori.

Festivalul RADAR, primul festival de new media art din România, a adus împreună la prima ediție de anul trecut, peste cincizeci de artiști și dezvoltatori de conținut pentru categoriile festivalului care au transformat Uzina Electrică Filaret într-un spațiu imersiv pentru vizitatori. Anul acesta festivalul RADAR va avea loc în toamnă, într-o locație ce urmează sa fie anunțată.

_____________________________

RADAR este festival de new media art lansat în noiembrie 2019. Scopul festivalului este să caute și să găsească studiouri și artiști independenți care inovează în domeniile artistice, culturale, stiințifice și educaționale.

RADAR se află la îmbinarea dintre artă, tehnologie și societate.