The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

RDW@Noaptea Institutelor Culturale

Articol / 21 Iun 2016 / INSTITUTE.RO
  • RDW@Noaptea Institutelor Culturale
  • RDW@Noaptea Institutelor Culturale
  • RDW@Noaptea Institutelor Culturale
  • RDW@Noaptea Institutelor Culturale
1/4
Vineri, 24 iunie, are loc Noaptea Institutelor Culturale, iar la sediul Institutului Cultural Român, din Aleea Alexandru nr 38, vor avea loc o serie de evenimente- expoziția „Romanian Design Week Classics", un atelier pentru copii, un concert a capella Blue Noise, un spectacol de statui vivante, jam session Golan și o proiecție de scurtmetraje.
 
Astfel, în intervalul 17:00-18:30, în Grădina ICR va avea loc un atelier pentru copii cu vârste între 6 și 12 ani - „Case ciripite". Un eveniment care aduce la un loc inspirația, creația, arhitectura, natura și educația, organizat în colaborare cu Romanian Design Week și Asociația De-a Arhitectura. În cadrul atelierului „Case ciripite" copiii vor crea propria căsuță pentru păsări, pe mulajul unui balon, folosind tehnica papier-mâché. Atelierul este inspirat de Căsuța Ciripită Bogdan & Van Broeck.  
Înscrierea la ateliere este gratuită și se poate face completând formularul de aici.

Cei care vor ajunge la Institutul Cultural Român, vor putea admira și expoziția Romanian Design Week Classics, care reunește proiecte din domeniile arhitectură, design de produs, fashion și grafic design, create de patru designeri pentru cele patru ediții RDW și documentează dezvoltarea tehnicilor și stilului lor de-a lungul anilor.

Designerii selectați sunt Atelier Mass, Dragoș Motica, Ioana Ciolacu și Paul Dersidan.

Arhitectura este reprezentată de Atelier Mass, inițiativă apărută din convingerea „că o bună comunicare cu alte domenii este necesară pentru un nivel performant al soluţiilor”. Dragoș Motica, premiat în 2015 cu aur de către A’Design Award pentru corpul de iluminat intitulat „/” și de către Asociația Producătorilor de Mobilă din România pentru alte proiecte, reprezintă categoria design de produs. Paul Dersidan, care a renunțat la activitatea în publicitate pentru a studia combinațiile tehnicilor analogice și digitale în construirea de fonturi, timbre și benzi desenate, packaging, ilustrație, colaj și pictură, reprezintă grafic design. Iar designerul vestimentar Ioana Ciolacu este cel de-al patrulea participant la Romanian Design Week Classics. Absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, cât a Universității Naționale de Arte București, Ioana explorează relația dintre natura statică a clădirilor și structura fluidă a hainelor, făcând din brandul său o forță creatoare de prêt-à-porter recunoscută și premiată pentru estomparea granițelor dintre masculinitate și feminitate.