The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Reţete desenate

Articol / 13 Ian 2015 / irina florea
  • Reţete desenate
  • Reţete desenate
  • Reţete desenate
  • Reţete desenate
  • Reţete desenate
  • Reţete desenate
  • Reţete desenate
1/7
Fraţii Nate Padavick şi Salli Swindell din SUA au pornit They Draw and Cook dintr-o pasiune, combinată însă cu un proiect pentru un client. 
"Nate şi cu mine făceam brainstorming pentru cadouri de Crăciun pentru un client şi ne-am gândit că o carte cu reţete ilustrate ar fi utilă şi amuzantă. Am invitat şapte alţi artişti să contribuie la proiect. Unora dintre artişti le-a luat prea mult să trimită ilustraţiile, aşa că Nate a decis să publice ce aveam pe un blog. Totul s-a întâmplat în 15 minute!", povesteşte Salli. Asta era în februarie 2010. Dar totul s-a conturat drept o idee de self promo pentru site-ul lor de design Studio SSS. 
 
"Facem design şi ilustraţie. Am descoperit bucuria combinării mâncării cu ilustraţia într-o vacanţă cu familia. Nate pregătea fettuccine cu smochine în sos de unt cu oţet balsamic, iar eu stăteam la bar şi desenam smochinele. Am avut un moment «AHA!», am ilustrat reţeta şi am postat-o pe site".
"Cumva, energia site-ului a atras ilustratori din lumea întreagă, mai ales pe cei care îşi postau reţetele pe bloguri, ceea ce i-a adus pe cei care îi urmăreau pe site-ul nostru şi s-a dus vorba. Încă apreciem creativitatea şi generozitatea fanilor şi colaboratorilor!", povesteşte Salli. Sunt peste 800 de artişti din peste 80 de ţări care au trimis ilustraţii şi acest număr creşte în fiecare zi. Nimic nu s-ar fi întâmplat fără internet: "Nate şi cu mine lucrăm foarte bine împreună. Locuim foarte departe unul de celălalt, aşa că ne ocupăm de business-ul nostru prin email-uri şi video chat pline de prea multă cofeină!".

Cei doi fraţi desenează o reţetă pe lună, dar site-ul primeşte 2-3 reţete pe zi de la alţi artişti.
La un an după lansarea  They Draw and Cook, Nate şi Salli au pornit şi They Draw and Travel, deşi continuă să lucreze şi pentru clienţii pe care îi la Studio SSS.
În plus, caută mereu moduri noi de a expune reţetele minunat ilustrate. Au vândut un calendar pentru 2012, borcane cu ilustraţii şi au făcut şi o carte cu reţete ilustrate. Artişti primesc 50% din orice profit fac Salli şi Nate folosind creaţiile lor.