The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ROD CĂRTUREȘTI // Vă rugăm nu vă așezați #2

Articol / 09 Mai 2016 / RDW team
  • ROD CĂRTUREȘTI // Vă rugăm nu vă așezați #2 Photographer: Ina Ionesu
  • ROD CĂRTUREȘTI // Vă rugăm nu vă așezați #2 Photographer: Ina Ionesu
  • ROD CĂRTUREȘTI // Vă rugăm nu vă așezați #2 Photographer: Ina Ionesu
  • ROD CĂRTUREȘTI // Vă rugăm nu vă așezați #2 Photographer: Ina Ionesu
1/4
Expoziția vine în completarea primei ediții „Vă rugăm nu vă așezați”, eveniment ce a reunit o selecție de scaune de design românesc, toate numai bune de admirat, la Cărturești Carusel. Scaunele au fost scoase din contextul lor utilitar tocmai pentru a fi prezentate într-o nouă lumină, mai apropiată de natura lor de obiect de design de sine stătător, încurajând atât admiratorii, cât și potențialii clienți să privească scaunul din afara zonei sale de confort.

Evenimentul se axează pe interpretările oferite de designerii români pentru obiectul care cu mult înainte de a deveni un decor util, a purtat pe brațele sale statutul, rangul și demnitatea (a)șezătorilor săi.



21 mai - 5 iunie
Strada Lipscani, nr. 55

Program de vizitare:
luni - miercuri: 10:00 - 22:00
joi - duminică: 10:00 - 00:00 

ROD este proiectul Cărturești conceput să expună, să promoveze și să vândă design românesc, având misiunea de a reuni designerii și creativii autohtoni cu un public selectiv și deschis. ROD reprezintă o continuare firească a eforturilor Cărturești de a schimba atitudinea consumatorilor față de produsul creat în România, investind în linii exclusive de produse Cărturești realizate în colaborare cu artiști și designeri români. De la bijuterii de autor la obiecte funcționale, papetărie, jucării sau accesorii vestimentare, ROD reprezintă o alternativă binevenită într-un peisaj copleșit de obiecte de serie.