The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Roma, în anotimpul ”Florilor din porțelan” create de Ana Wagner

Articol / 10 Mar 2023 / Andra Mihai
  • Roma, în anotimpul ”Florilor din porțelan” create de Ana Wagner
1/1
Superbele bijuterii din porțelan create de Ana Wagner au fost prezentate la Roma, în cadrul unei expoziții speciale, intitulată ”Fiori di Porcellana”/”Flori de Porțelan”.  

Expoziția, organizată la 9 martie 2023 cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, a fost găzduită de ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, la sediul misiunii diplomatice de la Roma. Ana, însoțită de sora și partenera ei Irina Wagner, și-a prezentat creațiile unei audiențe formate preponderent din femei, membri ai corpului diplomatic și consular acreditat la Roma, reprezentanți ai instituțiilor italiene, ai mediului cultural și de artă.

Ambasadorul României Gabriela Dancău a dedicat evenimentul tuturor femeilor cu ocazia recentei celebrări a acestora, amintind în intervenția sa că arta reprezintă modul în care umanitatea își apără stilul de viață, în prezent amenințat de războiul de agresiune din Europa. „Le mulțumesc surorilor Wagner pentru că au acceptat invitația noastră de a prezenta o parte din arta lor, prin colecția “Fiori di porcellana”. Această expoziție ne arată ce poate face omul, când are pace și tihnă pentru a crea. O pace și o tihnă care sper sa revină în curând în Europa noastră.”

Imediat după vernisaj, Ana Wagner și-a mărturisit primele impresii: „A fost o bucurie și o mare onoare pentru mine să reprezint, pentru o seară, la Roma, designul românesc și arta porțelanului din România. Sunt, totodată, încântată de foarte buna primire și de reacțiile foarte pozitive, de apreciere, ale publicului din această seară, oameni cunoscători de artă și deschiși la cunoașterea altor culturi, deschiși la nou. România are un mare potențial artistic, are multe talente cu forță de exprimare și creativitate debordantă, care pot fi de top pretutindeni în marile capitale ale artei și designului. În opinia mea, astfel de evenimente sunt ocazia de exprimare în fața lumii a unei părți a României creative, muncitoare, plină de idei și inițiativă, trăsături care se regăsesc din plin și au destui reprezentanți români și în celelalte domenii ale artei, ale tehnologiilor de vârf, în antreprenoriat.”

Bijuteriile semnate de Ana Wagner au o puternică temă a călătoriei ca o căutare permanentă a copilăriei fericite și a iubirii primordiale, celebrează primăvara și jocul ca simboluri ale renașterii, speranței și bucuriei de a trăi. Toate aceste teme și simboluri, întrupate în piese de bijuterie din colecțiile cele mai spectaculoase ale Anei, și-au găsit cea mai potrivită locație a începutului de primăvară – Roma, Orașul etern, Capitala renașterii și a barocului, a designului spectacol, a plăcerii de a trăi viața cu gust și bucurie.