The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Romanian Design Week prezintă Open Air, un spațiu de joc responsabil dedicat iubitorilor de design

Articol / 24 Aug 2020 / The Institute
  • Romanian Design Week prezintă Open Air, un spațiu de joc responsabil dedicat iubitorilor de designBlueminton by Absolut
  • Romanian Design Week prezintă Open Air, un spațiu de joc responsabil dedicat iubitorilor de designPing-Pong by ASAP și LIDL România
  • Romanian Design Week prezintă Open Air, un spațiu de joc responsabil dedicat iubitorilor de designBalance board by Urban Monkey
  • Romanian Design Week prezintă Open Air, un spațiu de joc responsabil dedicat iubitorilor de designUnigolf by UniCredit Bank
  • Romanian Design Week prezintă Open Air, un spațiu de joc responsabil dedicat iubitorilor de designPetanque by Zeppelin Design
  • Romanian Design Week prezintă Open Air, un spațiu de joc responsabil dedicat iubitorilor de designPing-Pong by ASAP și LIDL România
1/6
Romanian Design Week 2020 prezintă RDW Open Air, un nou format al festivalului, găzduit în curtea interioară a Combinatului Fondului Plastic, care propune iubitorilor de design, în perioada 11-20 septembrie, o serie de instalații interactive care stau sub tema jocului. Pentru că ultimele luni au schimbat radical dinamica petrecerii timpului alături de cei dragi, instalațiile propuse oferă vizitatorilor experiența de a fi din nou împreună, însă într-un mod responsabil.

Prin natura jocurilor alese, cei prezenți pot păstra distanța fizică: mese de ping-pong reinterpretate, by ASAP și LIDL România, un teren de blueminton by Absolut, un unigolf by UniCredit Bank și două balance boards by Urban Monkey și un teren de petanque, by Zeppelin Design vor anima atmosfera și vor completa proiectele de design despre schimbare din expoziții. În plus, spațiul dispune de un rastel, semnat de Urban Monkey, unde vă puteți depozita bicicletele în siguranță.

Varietatea de elemente de diferite dimensiuni și forme care vor ocupa curtea scoate în evidență rolul esențial pe care Light Design-ul îl are în conturarea spațiului exterior. Deși preocuparea din România pentru Light Design este încă una scăzută, nu poate fi neglijată puterea luminii de a influența starea de spirit a persoanelor dintr-un perimetru, precum si percepția spațiilor ca dimensiuni și formă.

Lumina este un instrument extrem de puternic, care reușește să pună în valoare orice spațiu atunci când este folosită în mod corect și adaptat contextului, astfel că până și cele mai neprietenoase cotloane capătă însuflețire datorită unei bune poziționări a luminii.

Navigarea printre instalații și accentuarea punctelor de interes din curtea Combinatului se va face cu ajutorul unor turnuri de iluminat mobile, semnate de Electrica, pentru ca întreg spațiul să fie scos în evidență într-un mod corect. În plus, poziționarea acestor turnuri va dicta și traseul de parcurgere a spațiului, iar mutarea lor va desena noi fluxuri, conectând instalațiile și legând întregul univers al parcului.

Prin această instalație, Eletrica își propune, așadar, să arate cum lumina are capacitatea de a modera atmosfera generală a unui spațiu, fiind poate cel mai important element de luat în calcul atunci când se stabilește designul acestuia.

Arhitectura formatului RDW Open Air este semnată de echipa Zeppelin Design, formată din Cosmina Goagea, Justin Baroncea și Constantin Goagea.

În parcul de design dezvoltat la Combinatul Fondului Plastic, vizitatorii mai pot descoperi expozițiile Possible Realities (aduce laolaltă expertize și scenarii despre rolul designului în și pentru viitor, la nivel global), Antifragile (prezintă inițiative și proiecte care au contribuit pozitiv la situația actuală cauzată de pandemie), dar și o serie de instalații și intervenții punctuale în spațiile exterioare din incinta Combinatului, care își propun să demonstreze modul prin care creativitatea contribuie la depășirea unor provocări punctuale și rolul designului și al arhitecturii de a genera schimbare.

De asemenea, anul acesta Romanian Design Week a pregătit și o versiune digitală a festivalului: o galerie online a proiectelor expuse în timpul RDW, o serie video cu designeri români, interviuri cu specialiști internaționali, un e-paper, un proiect fotografic special, precum și conținut dezvoltat alături de partenerii festivalului.

În plus, organizatorii festivalului lansează platforma RDW Online Design Market, care va reuni și promova magazine care vând produse de design românesc sau internațional. Această idee a venit din dorința de a susține afacerile românești dedicate designului într-o perioadă plină de incertitudini, platforma putând fi accesată începând cu luna septembrie.

Mai mult decât atât, Romanian Design Week 2020 cuprinde în program și o nouă categorie de evenimente, Design Flags, care prezintă o serie de expoziții ce documentează evoluția designului din perspective culturale internaționale. Expozițiile sunt realizate alături de ambasade sau instituții culturale din Cehia, Danemarca, Portugalia, Spania, Țările de Jos și Ungaria și pot fi vizitate în spațiul Qreator by IQOS.

RDW 2020 mai reunește peste 50 de evenimente conexe online și offline, ca parte a programului Design Go, care se desfășoară în tot perimetrul orașului.

Romanian Design Week 2020, un eveniment prezentat de The Institute și UniCredit Bank, are loc în intervalul 11-20 septembrie în București, iar ediția din acest an este una specială, menită să evidențieze rolul esențial al designului în proiectarea unui viitor mai bun, într-o perioadă în care creativitatea a devenit un instrument mai important ca niciodată. Festivalul abordează SCHIMBAREA, temă anunțată încă de la începutul anului, actualizându-și, însă, discursul și proiectele prezentate în acord cu transformările și contribuțiile aduse de industriile creative în perioada pandemiei, sub denumirea de CHANGE 2.0.

Festivalul ține cont de toate reglementările în vigoare pentru a garanta siguranța publicului. Biletele se pot achiziționa exclusiv online, iar mai multe informații pot fi accesate pe site-ul www.romaniandesigweek.ro. Ne vedem acolo!

___________________________________

Parteneri RDW 2020
Un proiect: The Institute
Prezentat de: UniCredit Bank

Partener principal: IQOS, care prin Design si Tehnologie susține conversația despre noi perspective
Parteneri: Absolut, ASAP, Electrica, Rețeaua de Sănătate Regina Maria
Susținut de: Jidvei, Savana, Siniat
Co-producători: Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte
Parteneri culturali: Institutul Cultural Român, Muzeul Național de Artă al României, Uniunea Artiștilor Plastici

Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural
Parteneri media: Contemporary Lynx, Designist.ro, Feeder.ro, Glamour, Igloo, Inspirationist.net, IQads, RFI România, Modernism, Molecule F, Munteanu, Șapte Seri, V Fair, Zeppelin, Zile și Nopți, World Architecture Community

Concept comunicare: Gavrilă & Asociații
Partener de monitorizare: mediaTRUST România

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week s-a impus în cele șapte ediții de până acum ca fiind cel mai important festival multidisciplinar din România - o radiografie a stadiului actual de dezvoltare a designului și a industriilor creative: arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic, ilustrație, design vestimentar, design de obiect sau a altor inițiative sau proiecte care folosesc creativitatea ca principală resursă de dezvoltare. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul.

Începând cu ediția din 2020, RDW propune o nouă arhitectură de festival și va aborda anual o temă diferită în jurul căreia se va contura întregul eveniment.