The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

S-a deschis expoziția Licență Arte Textile - Design Textil / 2020 – 2021

Articol / 22 Iun 2021 / Luiza Popescu
  • S-a deschis expoziția Licență Arte Textile - Design Textil / 2020 – 2021
1/1
Evenimentul se desfășoară în perioada 17.06 - 4.07.2021 în două secvenţe expoziţionale organizate de Departamentul Arte Textile - Design Textil din cadrul Facultăţii de Arte Decorative și Design a Universității Naționale de Arte din București.

Coordonatorii acestui proiect sunt conf. univ. dr. Dorina Horătău și lect. univ. dr. Otilia Boeru.

Sunt prezentate lucrări de licență de varii formate (panouri decorative, tapiserii, instalaţii ș.a.), accentul punându-se pe forme de manifestare care implică cercetarea artistică și știinţifică în domeniul textilului.

Deschiderea oficială a avut loc joi, 17 iunie 2021, orele 14:00, la sala de expoziții a Universităţii de Arhitectură și Urbanism “ Ion Mincu”, în prezenţa a numeroși studenţi, profesori universitari, personal didactic auxiliar, părinţi, prieteni și invitaţi.

Invitatul UNAB, prof. univ. dr. Cosmin Paulescu, decanul Facultăţii de Arte Decorative și Design, a punctat importanţa artelor textile, în general, pentru mediul și societatea românească contemporană. În cuvântul de deschidere, Constantin Hostiuc, istoric și critic de artă, cercetător la instituţia-gazdă, UAUIM, a susţinut aceeași idee, date fiind istoria și realizările remarcabile din acest domeniu la nivel naţional și internaţional.

Conf. univ. dr. Dorina Horătău și lect. univ. dr. Otilia Boeru, coordonatori ştiinţifici ai lucrărilor de licenţă, i-au felicitat cei 22 de viitori absolvenţi ai Universităţii Naționale de Arte, București și au înmânat diplome onorifice Alumnus.

În continuare, începând cu orele 16.00, evenimentul a continuat la Galeria de Artă Orizont, unde a fost prezentată a doua secvenţă a expoziţiei Licență Arte Textile - Design Textil / 2020 – 2021. Vernisajul a fost susţinut de Georgiana Cozma, președinte al Filialei Arte Decorative a UAP, care a încurajat viitoarea generaţie de artiști, apreciindu-le realizările.

Cele două grupe de studenţi care expun lucrările de licenţă - grupa coordonată de conf. univ. dr. Dorina Horătău: Bass Ludmila, Boian Maria Daniela, Ciubotaru Delia, Davidescu Claudia Maria, Eftimie Laura-Andreea, Eșanu (Bahrim) Ramona, Neagu Diana Ștefania, Paloșanu Anamaria, Sibiceanu Maria-Alexandra Christiana, Sîrbu Mihaela, Teodor Anca – Mihaela, Tăbăcaru Ioana Teodora și grupa coordonată de lect univ. dr. Otilia Boeru: Avrămescu Antonia Cătălina, Boșoi Maria Emilia, Gherghinoiu Alexandra-Iulia, Malinovski Mara Catinca, Morar Alexandra Diana, Piporan Alexandra Gabriela, Pîrvan Diana Gabriela, Stănică Maria – Magdalena, Sârbu Nicoleta Ruxandra Cristina, Ungureanu Maria.

Mai jos, câteva date suplimentare pentru cei care doresc să viziteze expozițiile:

Sala de expoziții a UAUIM, Str. Academiei nr. 18 - 20
Perioada de expunere: 17.06 – 04.07.2021, orele 10-16

Galeria Orizont, Bld. Nicolae Bălcescu nr. 23A
Perioada de expunere: 17.06 – 30.06. 2021, orele 14-18

Parteneri: UAUIM (Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”), Uniunea Artiștilor Plastici din România

Parteneri media: Modernism.ro, The Institute

Mai multe detalii aici:
https://www.facebook.com/events/563548304635258/?ref=newsfeed
https://www.facebook.com/Arte.Design.Textil