The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

S-au ales câștigătorii provocării RDW X Urban Monkey

Articol / 26 Mai 2021 / Luiza Popescu
  • S-au ales câștigătorii provocării RDW X Urban Monkey
1/1
Dacă ajungi cu bicicleta la Combinatul Fondului Plastic în perioada 4-13 iunie, atunci când are loc festivalul Romanian Design Week, cu siguranță vei putea testa cele trei modele de rastel care vor fi integrate în curtea exterioară. Pentru că la fel de importantă ca alegerea utilizării bicicletei este garanția că există spații în care aceasta poate fi depozitată în condiții de siguranță, nu-i așa?

Rastelurile sunt semnate de trei tineri designeri, câștigători ai provocării RDW X Urban Monkey, lansate în luna aprilie de organizatorii Romanian Design Week împreună cu Urban Monkey, brand care susține mobilitatea urbană și militează pentru alegerea alternativelor de mișcare nepoluante. La fiecare sticlă vândută, 5 cenți sunt direcționați către proiecte care cresc calitatea vieții.

Mai multe detalii despre tema concursului pot fi accesate aici.

Proiectele lor vor fi implementate în cadrul RDW Open Air 2021 pentru a fi folosite de vizitatorii festivalului, iar ulterior, rastelelurile vor fi distribuite în locații de pe harta Cartierului Creativ și în Cooperativele FRUFRU.

Vă prezentăm mai jos cele trei proiecte câștigătoare:

Locul I - Monkey Bike Rack by Alina MoiseMonkey Rack Bike
tinde spre a fi o instalație artistică cu rol funcțional. Ușor de instalat și de demontat, se integrează natural în mediul urban, ocupând un spațiu mic și permițând parcarea a nouă biciclete prin dispunerea lor decalat între sinusurile confecției metalice. Jocul de înălțimi oferă posibilitatea găzduirii a diferite tipuri și mărimi de biciclete și legarea lor optimă.

Locul al II-lea - Tub Urban by Alexandru Teodor MoldovanTub Urban este un rastel de biciclete demontabil, ce devine banchetă de sprijin în momentul în care capacitatea maximă de zece locuri nu este complet atinsă. Reprezintă un loc ce adună oamenii la discuție în fața unei galerii sau pur și simplu în oraș. Construcția este simplă - un miez de beton golit la interior pentru a putea fi transportat, care în momentul în care este relocat se umple cu nisip pentru a oferi greutatea necesară susținerii celui de-al doilea element, respectiv țeava de metal.

Locul al III-lea - The Plant Rack by Mircea Dragoș Nistor & Alexandra StanInspirat de legătura puternică a brandului Urban Monkey cu natura, designul rastelului The Plant Rack este inspirat din natură, înglobând o mini-grădină unde pot crește plante mici, până la dimensiunea unui lămâi și combinând, totodată, principalele obiective ale briefului concursului: promovarea ciclisului și conexiunea cu natura. Ușor de transportat, acesta îmbunătățește calitatea spațiului public și, implicit, experiența urbană.

Mulțumiri și felicitări merg, de asemenea, către toți cei care au participat la concurs.

Proiectele înscrise sunt:

- BICICLETĂ LA BRELOC
BY DĂNUȚ-MARIO CÂCU- BICLA SIGN BY IONUȚ CÎRSTEA- COMB- CUIER DE BICICLETE
BY ANDREI LAZĂR- H
BY ANDREI BARBU- HEX - RASTEL MODULAR BY CRISTINA IULIA CREȚU - KORDELIN- LOOP BY ANCUȚA MARIA ILIE- MONKEY BIKE BY STOIAN ANA- RASTEL BY SERGHEI TĂNASE- RASTEL BANCA - RASTEL BICICLETE BY ȘERBAN MUREȘAN- RASTEL RAW BY HORJEA 1956- RASTEL 2.0
BY DIDIER CHIFAN- RAW BIKE RACK BY ALEXANDRA STAN- SUB BOLTA CEREASCĂ
BY ALICE-ANDREEA GEORGESCU - THE DOCK
BY ANDREI LAZĂR- URBAN TIE BIKE RACK BY ANDREEA NISTORESCU***

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week s-a impus în cele opt ediții de până acum ca fiind cel mai important festival multidisciplinar din România - o radiografie a stadiului actual de dezvoltare a designului și a industriilor creative: arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic, ilustrație, design vestimentar, design de obiect sau a altor inițiative sau proiecte care folosesc creativitatea ca principală resursă de dezvoltare. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul.

Sub tema #together, ediția din acest an va reuni în programul său online și offline organizații, designeri, inițiative și evenimente care împreună propun un focus pe importanța, succesul și contribuția pe care industriile creative le au în societatea și realitatea post-pandemice.