The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Sandwich prezintă expoziția Chocolate Lamb BubbleGum a artistului chinez Jin Ningning

Articol / 22 Oct 2019 / The Institute
  •   Sandwich prezintă expoziția  Chocolate Lamb BubbleGum a artistului chinez Jin Ningning
  •   Sandwich prezintă expoziția  Chocolate Lamb BubbleGum a artistului chinez Jin Ningning
1/2
Vineri, 25 Octombrie, între orele 18.00 – 22.00, la spațiul de artă Sandwich din București are loc vernisajul expoziției Chocolate Lamb BubbleGum a artistului chinez Jin Ningning.

Jin Ningning transformă Sandwich într-un sistem elaborat al cărui declanșator poate fi orice vizitator, prin simpla sa greutate, dar și prin curajul de a face un salt creator – la propriu, conștient fiind că nu mulți vor face acest lucru. În acest caz, publicul este nu doar participant activ, ci devine însuși motivul pentru care unele lucrări vor exista și altele nu.

Cele două spații, interior și exterior, sunt în deplină co-dependență: nimic nu se construiește în Chocolat dacă nu există o acțiune în Sandwich. În același timp, nimic nu se distruge în interior dacă nu e declanșat de exterior. Sistemul are capacitatea de a picta, aparent fără intervenția artistului. Ningning construiește doar aparatul complex, pârghiile și conexiunile dintre activator și pigment, iar gestul final de creație rămâne unul automat, dar nu la voia întâmplării.

Sclipici, cerneală, rășini, sticle de plastic, tricouri găurite, figuri gonflabile, motoare electrice. Trecând peste varietatea elementelor din care este alcătuit sistemul lui Ningning, acesta se bazează pe o decizie foarte simplă: a sări în gol sau nu.

DESPRE ARTIST

JIN NINGNING (n. 1980) s-a născut în Shanghai, China. Copilarind la sfarsitul anilor 90, a ales sa fie un autodidact, cautand informatii, imagini si idei pe internet. Ca multi alti artisti din generatia sa, si-a publicat lucrarile in mediul online, impartasindu-le astfel cu oameni care gandeau la fel ca el.
La inceputul anilor 2000, activa ca designer si artist, avand propriul brand de moda. In prezent, practica sa artistica are la baza mediul digital precum si instalatii multi-media.

DESPRE SANDWICH

Sandwich a început prin a folosi potențialul ascuns al unui spațiu rezidual de 1.5x8 metri, aflat între două construcții utilitare, și se extinde încet dar constant. Având convingerea că orice constrângere este de fapt o resursă pentru găsirea soluției optime, Sandwich transformă caracteristicile spațiului ales în limite constructive. Sandwich funcționează ca spațiu de artă din 2016.

Evenimentul face parte din Proiectul The Great Romania – China Friendship Cafeteria”. Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.