The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

SĂPTĂMÂNA AFIȘULUI ACTIVIST 100 de ani de activism

Articol / 12 Oct 2018 /
  • SĂPTĂMÂNA AFIȘULUI ACTIVIST 100 de ani de activism
  • SĂPTĂMÂNA AFIȘULUI ACTIVIST 100 de ani de activism
  • SĂPTĂMÂNA AFIȘULUI ACTIVIST 100 de ani de activism
1/3
A4Activism lansează o nouă ediție a Săptămânii Afișului Activist în perioada 1-11 noiembrie 2018 la Seneca Anticafe. Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, dezbatem despre ce a însemnat activismul acum 100 de ani, cum comunicau organizațiile societății civile într-o perioadă marcată de efectele războiului, dar și despre arta aganjată în viața societății.

Proiectul A4Activism a fost inițiat de agenția Creionetica în 2017 din nevoia de a crea o punte între activiștii și designerii din România și de a oferi niște repere vizuale organizațiilor societății civile. Prin platforma online www.a4activism.ro, albumul de postere activiste și evenimentele anuale, A4Activism prezintă o scurtă istorie vizuală a mișcărilor activiste din 1863 (când a apărut prima campanie activistă a organizației Anti-Slavery) și până în prezent.

Anul acesta, la cea de-a doua ediție, A4Activism propune o incursiune în ceea ce reprezenta activismul acum 100 de ani. Anul 1918 a marcat sfârșitul Primului Război Mondial, iar ceea ce se numea "societate civilă" era reprezentată de ONG-uri precum Anti-Slavery International, Crucea Roșie, Cercetașii S.U.A, Cercetașii României, Mișcarea britanică pentru Pace. Printre artiștii care au marcat această perioadă istorică sunt Charles E. Chambers, Alphonse Mucha sau Jules Cheret, părintele posterului modern.

Evenimentele sunt organizate cu ajutorul logistic al Seneca Anticafe și Londohome.

Agenda evenimentului:

1. Vernisajul expoziției – 1 noiembrie
Seneca Anticafe (Ion Mincu 1)

• 19:00 – Prezentarea proiectului și a expoziției - Andrei Bucureci, creative director Agenția Creionetica
• 20:00 – Arta angajată - invitat Alexandru Ciubotariu (Pisica Pătrată), street artist

2. Dezbatere: Ce însemna biodiversitatea acum 100 de ani – 6 noiembrie
Seneca Anticafe (Ion Mincu 1)

• 17:30 – Proiecția de film – Tarzan of the Apes.
• 19:30 – Dezbatere cu inviați din partea WWF România: Cătălina Murariu, coordonator educație pentru dezvoltare durabilă și Adriana Trocea, responsabil comunicare.

3. Dezbatere: Campaniile de propagandă acum 100 de ani – 8 noiembrie.
Seneca Anticafe (Ion Mincu 1)

• 17:30 – Proiecțiile de film: Charlie Chaplin – A dog’s life și Shoulder Arms ('46) și animația The Sinking of the Lusitania ('33)
• 19:30 - Dezbatere invitați speciali Claudiu Crăciun, profesor Științe politice, SNSPA, Bogdan Jitea, regizor și cercetător la Institutul Român de Istorie Recentă și Iulian Bobîrnea, reprezentant Crucea Roșie Română

4. Party A4Activism – 10 noiembrie
Point (Str. General Eremia Grigorescu 10)

• 19:00 – Expoziție PosterJam Offbeat Series pe tema #Activism
• 20:00 – VR live painting cu artista Maria Bălan și suport VR by Gateway
• Petrecerea aniversară: 5 ani de Creionetica

Participarea este gratuită pe bază de înscriere la adresa cristinaioana@creionetica.ro.
Pentru mai multe informații accesați site-ul www.a4activism.ro.