The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Se prelungesc înscrierile pentru Seaside Sculpt Jam

Articol / 28 Iun 2022 / Andra Mihai
  • Se prelungesc înscrierile pentru Seaside Sculpt Jam
1/1
Seaside Sculpt Jam, tabăra de 3D art design organizată de AMC Ro Studio și ARC Academy Bulgaria, prezentată de FAR și susținută de Unicredit Bank, prelungește înscrierile până pe 5 iulie 2022.

Tabără, ce va avea loc în Krapets, Bulgaria între 18-22 iulie, se adresează în principal artiștilor creatori de personaje 3D aflați la început de drum, dar și tuturor celor interesați de artă și tehnologie, indiferent de domeniul studiat.

Procesul de înscriere constă în trimiterea unei scrisori de motivație și a unui portofoliu (care să demonstreze familiaritatea cu construirea personajelor din jocurile video) la adresa de email edu@amc.ro, selecția fiind realizată de specialiștii AMC Ro Studio. Participanții pot trimite materialele necesare până pe 5 iulie 2022.

Vor fi aleși 15 participanți, școlarizarea fiind oferită gratuit de organizatori. Costul suportat de participanți este doar cazarea, în valoare de 230 euro.

În timpul Seaside Sculpt Jam, studenții vor învăța direct de la profesioniști din industrie, ceea ce le va oferi o mai bună înțelegere a cerințelor specifice industriei și a fluxului de lucru, plus un set de abilități și perspective asupra realizării de personaje 3D folosind Zbrush.

Profesorii invitați sunt: Daniel Merticariu și Marius Petre, Character Artists din partea AMC Ro Studio, Claudiu Tanasie, Freelance Character Artist și Nikolay Naydenov și Sofia Christov din partea ARC Academy, Bulgaria.  

La finalul taberei, lucrările de artă 3D rezultate vor fi expuse într-o expoziție colectivă în cadrul festivalului de new media art RADAR 2022, prezentat de UniCredit Bank.

Prin acest workshop, FAR împreună cu AMC Ro Studio, ARC Academy și UniCredit Bank, își propun să ofere un context favorabil pentru dezvoltarea competențelor tinerilor artiști și oportunitatea de a se dezvolta în carieră.

Link eveniment
Link site


***
Parteneri proiectului: AMC Ro Studio, ARC Academy, FAR, UniCredit Bank, Ardes, Zbrush

Partenerii educaționali ai proiectului:  Universitatea de Artă și Design Cluj, Universitatea din Craiova, Universitatea „Politehnica” Timișoara, Asociația Studenților UNArte București, BEST București, Uniunea Națională a Studenților din România, Liga Studenților Ploiești, Organizația Studenților din Universitatea de Vest Timișoara, Revista Echinox, Asociația studenților de la Mincu, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, LEADERS,  Festivalul Super, Asociația 11evenPartenerii media: IQAds, DOR, Agerpres, The Institute, Feeder.ro

***
Despre AMC Ro Studio

AMC este un important studio de artă și design 3D ce creează conținut digital pentru industria jocurilor video. Au fost implicați în câteva proiecte grozave precum The Witcher 3 (CD Projekt Red), World of Tanks (Wargaming), Call of Duty (Activision) și Marvel’s Spider-Man (Sony).

AMC este un spațiu de învățare, curaj și conversație, cu multă pasiune și rigoare, ce crede în împărtășirea cunoștințelor, contribuind activ la creșterea comunității de dezvoltatori de jocuri. Un studio ce ajută artiștii aspiranți prin programe de mentorat, stagii de practică, podcasturi și alte programe dedicate comunității creative.

Despre ARC Academy

Academia ARC este un loc pentru cei care doresc să-și dezvolte talentul într-o carieră de succes, să cunoască profesioniști acreditați și să obțină experiență practică de la liderii din industria de dezvoltare a jocurilor. Academia a fost înființată în 2019, cu scopul de a fi un arc de legătură între tinerele talente și industriile creative. Peste 85% dintre absolvenții academiei își găsesc un loc de muncă în industria gaming. ARC Academy are 5 programe educaționale dezvoltate: Concept Art, 3D Art, Game Design, Computer Science și VFX & Animation.

Despre FAR 

FAR - Future Artistic Requirements este o platformă multidisciplinară, care are ca scop să inițieze o comunitate new media, să creeze un dialog între actorii cheie și să educe viitoarele generații care vor să facă parte din această industrie. Misiunea proiectului este să susțină noile generații ce vor extinde scena de new media art din România, dar și pe cele actuale, pentru ca aceștia să aibă susținerea necesară, tool-urile de care au nevoie și un mediu creativ și inovator.

Această inițiativă este posibilă datorită partenerului nostru UniCredit Bank, ce susține industriile creative din România de mai bine de 20 de ani.

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.