The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ultima săptămână de înscrieri la Cele mai frumoase cărți din România 2018

News / 26 Iul 2018 / INSTITUTE.RO
  • Ultima săptămână de înscrieri la Cele mai frumoase cărți din România 2018
1/1
A mai rămas o săptămână de înscrieri la concursul național de design de carte Cele mai frumoase cărți din România, ediția a VII-a.

Editurile, autorii, graficienii, designerii de carte, ilustratorii din România și Republica Moldova pot înscrie cărți/ reviste/ publicații apărute în ultimul an în concursul național de design de carte. Înscrierile au loc până pe data de 3 august.


Cele mai frumoase cărți din România 2017

Cum te înscrii 


Primul pas este completarea formularului online, disponibil aici
Apoi se va trimite un exemplar al cărții la adresa:
Galeria Posibilă, Str. Popa Petre nr.6, București
În atenția doamnei Andra Pavel
Telefon: 021 211 7933 / 0735 875 758

Participanții pot solicita organizatorilor informații suplimentare și confirmarea primirii înscrierii prin transmiterea unui email la adresa acasa@celemaifrumoasecarti.ro. Cărțile/ revistele/ publicațiile trebuie să ajungă la adresa de mai sus până cel târziu pe 3 august 2018, ora 17.00.

Criterii de eligibilitate 

O carte/ revistă/ publicație înscrisă în concurs trebuie să corespundă următoarelor criterii de bază:
• Aplicantul să fie persoană fizică sau juridică (editură, organizație non-guvernamentală etc.); în cazul persoanelor fizice, acestea trebuie să aibă minimum 18 ani împliniți până la data de 1 ianuarie 2018.
• Să fie apărută între 1 ianuarie 2017 și 3 august 2018, cu condiția să nu fi participat la competiția Cele mai frumoase cărți din România 2017.
• Să fie la prima ediție în ceea ce privește conceptul grafic.
• Designerul îndeplinește cel puțin una din următoarele condiții: este cetățean/ rezident al României sau al Republicii Moldova, sau are domiciliul/ sediul în România sau Republica Moldova.


Cele mai frumoase cărți din România 2017

Precizări suplimentare

Fiecare participant poate înscrie un număr nelimitat de lucrări. Înscrierea în concurs este gratuită, indiferent de numărul de aplicații trimise de aceeași editură/ persoană. Nu reprezintă un criteriu dacă titlurile sunt oferite sau nu spre vânzare. În cazul în care este vorba despre un titlu în mai multe volume, se vor trimite maximum 3 volume. În cazul în care titlul este nominalizat și/ sau selectat pentru itinerarea sa în cadrul expozițiilor, târgurilor, festivalurilor de carte naționale și internaționale, participanților li se vor solicita două exemplare suplimentare, excepție făcând cărțile în serie limitată sau unicat.

Jurizare

Juriul va selecta un număr de minimum 25 de titluri finaliste, care vor fi prezentate în cadrul expoziției itinerante Cele mai frumoase cărți din România 2018. Titlurile finaliste vor participa la competiția internațională STIFTUNG BUCHKUNST (Best Book Design from All Over the World) Leipzig 2018.

Premiile se acordă, în ordinea decisă de juriu, acelor cărți care se remarcă prin calitatea deosebită a designului, a realizării lucrării în integralitatea ei, a folosirii unor tehnici adecvate la natura și conținutul lucrării.  

Juriul este format din specialiști din domeniul editorial și al designului de carte și include un consultant de specialitate din altă țară decât România. Juriul concursului își rezervă dreptul de a respinge de la jurizare orice carte despre al cărei titlu, conținut (text, ilustrație, grafică sau fotografie) se constată că intră în conflict cu Legea dreptului de autor și a drepturilor conexe, sau a cărei design este identică sau foarte asemănătoare cu volume existente, și orice formă de plagiat va fi eliminată din competiție, indiferent de etapa de jurizare la care a ajuns.


Marele Premiu CMFC 2017 / "Sfaturi pentru fetiţe", de Mark Twain, Ilustraţii Adelina Butnaru, Design Faber Studio – Adelina Butnaru, Radu Manelici, Dinu Dumbrăvician, Editura Tzim Tzum Books, Tipografia Fabrik

Criterii de evaluare
 

• Raportul dintre conținut și formă
• Originalitate și inovație în conceptul editorial, în abordarea designului
• Design micro și macro tipografic
• Oglinda paginii
• Raportul dintre designul copertei, supracopertei și interiorului
• Calitatea producției: alegerea materialelor, imprimarea, legătoria, alte finisaje și tehnici
• În cazul cărților cu o componentă de ilustrație se vor evalua calitatea artistică și tehnică a ilustrațiilor, adecvarea la tehnica reproducerii, raportul dintre ilustrație și text