The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Unfold: A Fashion Film Lab // Open Call @BFFF

News / 20 Mar 2018 / INSTITUTE.RO
  • Unfold: A Fashion Film Lab // Open Call @BFFF
1/1
Unfold: A Fashion Film Lab este un workshop de dezvoltare de proiecte interdisciplinare prin care Bucharest Fashion Film Festival încurajează producția de fashion films pe scena locală.
Workshop-ul va avea loc în perioada 10 - 15 aprilie.

În prima etapă, participanții vor lucra în cinci echipe de câte doi, un regizor și un director de imagine. Fiecărei echipe i se va repartiza câte un designer din selecția Romanian Design Week 2018. Echipele vor parcurge diferitele etape ale workshop-ului cu obiectivul ca, la sfârșitul celor cinci sesiuni de training, să obțină un treatment pentru un fashion film low-budget. În timpul celor cinci zile de workshop, participanții vor primi training intensiv pe styling, cinematografie, regie, art direction și estetică lo-fi. Trainerii vor oferi feedback pentru fiecare proiect in parte și vor ghida dezvoltarea scenariului. În tot acest proces, participanții la workshop vor putea explora granițele celor trei discipline (fashion, film și advertising) la intersecția cărora se situează fashion filmul și posibilitățile creative pe care le oferă acest gen relativ nou.

În cea de-a doua etapă, echipele vor avea la dispoziție o lună pentru a produce un film pe baza treatmentului. Bucharest Fashion Film Festival va oferi suport pentru producție - coordonare, echipament tehnic, scouting de locație și modele, make-up & hairstyling, în funcție de nevoile specifice fiecărui proiect și de partenerii proiectului.

Filmele rezultate vor fi expuse în expoziția centrală din cadrul Romanian Design Week (18-27 mai), alături de colecția care a stat la baza filmului, pentru a sublinia conceptul acesteia.

ÎNSCRIERE
Dacă ești regizor sau DOP, poți aplica la workshop trimițând până pe 26 martie la contact@bucharestfashionfilm.ro următoarele:
O scurtă descriere a ta + CV + Showreel (dacă există) + O scurtă propunere pentru un fashion film low-budget (maximum o pagină) + 2 exemple de designeri preferați.

Ai libertate completă - îți poți imagina un scenariu pentru un film senzorial și subversiv, setat în jurul unui designer underground ca Eckhaus Latta sau poți explora kitsch-ul și estetica camp, jucându-te cu ultima colecție Comme des Garçons. Ce ne interesează este abilitatea ta de a găsi un limbaj vizual potrivit brandului ales. Prin urmare, o scurtă descriere a brandului și câteva imagini ale colecției sunt necesare la începutul propunerii, pentru a ne asigura că știm despre ce vorbești. Apoi descrie atmosfera, muzica, firul narativ (dacă există), mișcările camerei etc.

*Poti aplica singur sau în echipă.