The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

V fair deschide listele de înscriere pentru designeri

Articol / 13 Sep 2019 / The Institute
  • V fair deschide listele de înscriere pentru designeri
1/1
Pe 2 și 3 noiembrie 2019 ne întâlnim la Palatul Telefoanelor pentru a 23-a ediție V fair. Două zile de shopping care ne conectează cu cea mai mare comunitate de pasionați de design contemporan și vintage.

De-a lungul celor 11 ani de existență pe piața din România, V fair a devenit un conector al inițiative-lor locale din industria creativă, cu multe acțiuni în zona de educație, formare și proiecte colabora-tive. Misiunea principală a proiectului este promovarea designerilor și artiștilor locali care activează pe piața creativă de design vestimentar, accesorii și bijuterie contemporană.

Înscrierea pentru secțiunile design vestimentar, accesorii și bijuterie contemporană se face pe baza unui portofoliu. Formularul de înscriere AICI.

„Moda se transformă cu o viteză fulgerătoare, azi se poartă ceva, mâine ceva complet diferit. Ne întrebăm mereu «What’s the next big thing?». Pot fi materialele inovatoare precum Tencell, Econyl, pielea vegană sau folosirea unor materiale clasice în feluri noi. Sau poate piesele vestimentare devin multifuncționale – azi porți o salopetă și mâine o transformi într-un top cu pantaloni. Rămâne la latitudinea ta să decizi cum o sa fie viitorul în modă. The Future is Now” - Laura Călin, fondator V Fair.

Selecția designerilor la V fair este realizată de un juriu cu experiență, astfel ca cele două zile de târg să conțină cele mai bune creații.

Criteriile de selecție pe care le urmărim sunt: calitatea designului și a execuției, coerența colecției, interpretarea direcției dată ca temă, viziunea și calitatea prezentării portofoliului.

Colecționarii de vintage autentic sunt invitați să trimită un e-mail de înscriere la v@vforvintage.ro.

Data limită pentru înscrierea portofoliilor: 4 octombrie 2019.