The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Workshop-urile IED continuă la V Fair - HANDLE WITH CARE: THE NEW FASHION DIMENSION

Articol / 25 Mar 2019 / The Institute
  • Workshop-urile IED continuă la V Fair - HANDLE WITH CARE: THE NEW FASHION DIMENSIONIED in Romania
1/1
IED (Istituto Europeo di Design) este una dintre cele mai prestigioase și active instituții de educație și cercetare, orientată spre modă, design, comunicare vizuală și management. IED este nu doar o școală, ci și o rampă de lansare: colaborează cu peste 200 de branduri internațonale, care contribuie concret, în fiecare an, la programele de formare a studenților.

Giovanni Ottonello, directorul artistic IED, susține pe 15 aprilie Workshopul Handle with Care: the New Fashion Dimension. Giovanni a fost consultant de imagine pentru Ferragamo, Bottega Veneta, Hugo Boss, Mandarina Duck și mulți alții. Axat în prezent pe educație, Giovanni susține seminarii și conferințe în diferite instituții de design și modă, despre teme actuale din sfera de design și artă contemporană.

În 2050, 70% din populația globului va trăi într-un oraș - adică în mediul urban. Asta înseamnă că este necesar să ne reconsiderăm stilul de viață, relațiile dintre spații și culturi diferite, felul în care cumpărăm, consumăm, ne îmbrăcăm. Care este viitorul modei în acest context?

Dacă industria fashion vrea să nu mai fie a doua cea mai poluantă industrie din lume, atunci cuvinte ca „eco ”, „reciclare” sau „sustenabilitate” trebuie să însemne ceva concret. IED a început de mai mult de un an o campanie de awareness pentru tinerii designeri cu scopul de a găsi idei și soluții care ar putea salva planeta. Workshopul urmărește să pornească de la acest context pentru a crea colecții care ar putea fi vizionare și realiste în același timp. Structurat în două părți (una teoretică, despre conceptele de durabilitate și sustenabilitate, și una practică, axată pe creare de mood-board-uri și analize de ținută/sezon/identitate), workshopul se finalizează cu o colecție capsulă de 5 piese (la nivel de schiță) care este prezentată de fiecare subgrup celorlalți participanți.

Workshopul are loc luni, 15 aprilie, la Mezanin (str. Actor Ion Brezoianu 23-25), de la ora 11.00 iar participarea se face prin înregistare aici.
_________________________________________________________________

De 11 ani, V fair (V for VINTAGE până anul trecut), cel mai important târg de design contemporan și cultură vintage este într-o continuă evoluție, transformare și adaptare la contextul în care trăim.

Pe 13 și 14 aprilie, a 22-a ediție a târgului V fair (și prima ediție cu noul nume, mai simplu și mai aproape de realitatea momentului) aduce la Palatul Telefoanelor (Calea Victoriei 35) designeri contemporani, colecționari de vintage autentic și studenți de la trei universități de Arte și Design, care își dau întalnire cu un public mereu mai mare, entuziast și curios.

#Vfair #Vworkshop