The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Zilele Catedrei Arte & Design Textil

Articol / 29 Noi 2018 / The Institute
  • Zilele Catedrei Arte & Design Textil
1/1
Departamentul Arte textile – Design textil din cadrul Universității Naționale de Arte, București organizează în datele de 7 și 8 decembrie Zilele Catedrei Arte & Design Textil, în sediul din Calea Griviței nr. 28.

Zilele Catedrei Arte & Design Textil reprezintă o tradiție în cadrul UNArte, fiind organizate anual în preajma sărbătorii Sfântului Nicolae. Pentru 2018, evenimentul se axează pe crearea de conexiuni creative între mediul artistic și public, arta textilă reprezentând un mijloc esențial de exprimare în spațiul contemporan.

Programul evenimentului este următorul:

Vineri, 7 decembrie
Orele 10.00 -12.00: Conferință Arte & Design Textil, Sala Amfiteatru/ FADD,
Calea Griviței nr. 28
Orele 10.00 - 16.00: Expoziție (cu vânzare) dedicată tapiseriei și imprimeriei, Laboratorul Tapiserie- Contexturi, Calea Griviței nr. 28

Sâmbătă, 8 decembrie
Orele 10.00 - 16.00: Expoziție (cu vânzare) dedicată tapiseriei și imprimeriei, ateliere pentru public: război de țesut, gherghef și imprimerie textilă, Laboratorul Tapiserie - Contexturi și Laboratorul de imprimerie ”Maria Pană Buescu”, Calea Griviței nr. 28

Intrarea la eveniment este liberă.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina oficială a evenimentului.

Departamentul Arte textile – Design textil din cadrul Universității de Arte din București datează din anul 1948, înregistrat sub forma a două specializări, „Textile” şi „Imprimerie”, în cadrul Facultăţii de Arte Plastice, parte a Institutului de Arte din Bucureşti. În anul 1952 s-a format şi specializarea „Tapiserie – contexturi”, înregistrată, alături de „Imprimerie”, în cadrul Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”(1951).

Astăzi, programul de studii Arte textile – Design textil oferă studenţilor care aleg această direcţie de studiu şansa unei pregătiri profesionale temeinice, posibilităţi semnificative de afirmare ca artişti decoratori sau designeri, cu o bună articulare la realităţile şi exigenţele artei contemporane.

Procesul educaţional desfăşurat în cadrul Departamentului Arte Textile - Design Textil cuprinde activităţi didactice, practice şi de cercetare, precum şi activităţi expoziţionale.